Πολιτική

Λιβανός: «Οδύνη για την απώλεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά»

Λιβανός: «Οδύνη για την απώλεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά»
Λιβανός: «Η απώλεια του σεπτού ιεράρχη και ποιμένα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προκαλεί οδύνη σε όλο το εκκλησιαστικό πλήρωμα».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός επισήμανε ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας «ήταν ένας πιστός και άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και του λόγου του Θεού» υπογραμμίζοντας πως «το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του ήταν πλούσιο. Το σημαντικότερο όμως ήταν η αγάπη που προσέφερε στο σύνολο της κοινωνίας. Στα 16 χρόνια της ποιμαντορίας του, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προσέφερε σπουδαίο έργο στην κοινωνία, έχοντας στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τη στήριξη των αδυνάμων». Σπήλιος Λιβανός

 Λιβανός: «Όλοι κρατάμε ως ανάμνηση την ηρεμία του»

Και κατέληξε λέγοντας «ο εκλιπών υπήρξε ένας εξαιρετικός ποιμενάρχης και θρησκευτικός πατέρας του λαού της Μητροπόλεώς μας. Όλοι κρατάμε ως ανάμνηση την ηρεμία του, την ανυπόκριτη ευγένεια και την ανιδιοτελή αγάπη του προς τον συνάνθρωπό του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

Μετά την πολυήμερη μάχη του με τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας εκοιμήθη, αν και είχε αποσωληνωθεί

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς εκοιμήθη σήμερα στις 7:30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την μάχη του με τον κορωνοϊό. Ο ίδιος λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά είχε αποσωληνωθεί, αν και συνέχισε να νοσηλεύεται. Ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του. Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και η κατάσταση του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη. Ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοστομία.

 Λιβανός

Πέθανε η αδερφή του από κορωνοϊό

Λίγες ημέρες αργότερα από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, η αδερφή του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό. Η υγεία της 75χρονης παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση αφού διαγνώστηκε θετική στον ιό, περίπου το ίδιο διάστημα με τον μητροπολίτη. Υπενθυμίζεται πως ήταν επίσης ανεμβολίαστη με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments