Πολιτική

Σχολεία: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Ανακοινώσεις Πλεύρη Κεραμέως για το άνοιγμα

Σχολεία: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Ανακοινώσεις Πλεύρη Κεραμέως για το άνοιγμα
Σχολεία: «Πυρετός» συσκέψεων λαμβάνουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων. Σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία.

«Πυρετός» συσκέψεων λαμβάνουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων. Σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία ενώ αμέσως μετά αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και επιβεβαιώθηκε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα αλλά δεν επιφέρει βαριά νόσηση. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Όλα τα δεδομένα τέθηκαν στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζεται η ανάγκη για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, ενώ τη σύσκεψη απασχόλησε κυρίως η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια. Ελλάδα

Συνεχής επικοινωνία του πρωθυπουργού με την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Υγείας

Συνεχής είναι η επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στη χώρα αλλά και την αξιολόγηση των δεδομένων για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr παρότι έχει συζητηθεί εκτενώς το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων πρωτοκόλλων στα σχολεία, δεν φαίνεται να προκρίνεται κάποια αλλαγή.

Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Κόπτσης σημείωσε ότι εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατομμύρια self test.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments