Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο

Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο
Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Ένα σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά της 07:00 στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Αλίμου, όταν ένα όχημα ντεραπάρισε.

Τροχαίο ατύχημα σημείωθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς αναποδογύρισε ένα όχημα και χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός του οδηγού του. Πρόσφατα είχε γίνει άλλο ένα σοβαρό ατύχημα στην Κατεχάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα όχημα προσέκρουσε σε άλλο, με αποτέλεσμα το πρώτο να ντεραπάρει και να γυρίσει ανάποδα, εγκλωβίζοντας τον οδηγό. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Ανακριτικού της Τροχαίας, αλλά και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Στην περιοχή υπάρχει και ασθενοφόρο για να παράσχει τυχόν βοήθεια. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του οδηγού, αλλά ούτε και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο.

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments