Διεθνή

ΗΠΑ: Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από το Πίτσμπουγκ

ΗΠΑ: Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από το Πίτσμπουγκ
ΗΠΑ: Ένας μετεωρίτης «τράνταξε» το Πίτσμπουργκ όταν εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή

Η έκρηξη ακούστηκε την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ και πριν λίγες ώρες η NASA επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για έναν μετεωρίτη, τονίζοντας πως το ωστικό κύμα καταγράφηκε από έναν κοντινό σταθμό υποήχων. Η ισχύς της έκρηξης εκτιμάται ότι αντιστοιχούσε σε 27,2 τόνους TNT, σχεδόν τρεις φορές ισχυρότερη από τη μεγαλύτερη βόμβα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ, με εξαίρεση τις πυρηνικές. 

«Αν κάνουμε μία λογική εκτίμηση για την ταχύτητα του μετεωρίτη στα 72.400 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορούμε να υπολογίσουμε πως η διάμετρός τους ήταν περίπου ένα μέτρο και η μάζα του κοντά στον μισό τόνο», σημείωσε η NASA.

ΗΠΑ: Εξωτερικό μικρόφωνο κάμερας ασφαλείας, κατέγραψε τον δυνατό θόρυβο

Αν εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε συννεφιά στον ουρανό, η διαστημική βολίδα θα μπορούσε ο καθένας να την δει  ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες και πιθανότατα θα ήταν 100 φορές πιο αστραφτερή  από την πανσέληνο. ΗΠΑ

Κάτοικοι του Σάουθ Χιλς και άλλων περιοχών αποκάλυψαν πως άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο και ένιωσαν τα σπίτια τους να τραντάζονται πολύ έντονα. Αξιωματούχοι της κομητείας επιβεβαίωσαν ότι το φαινόμενο δεν οφειλόταν σε καμία σεισμική δραστηριότητα, ούτε φυσικά σε κάποιον κεραυνό. Εξωτερικό μικρόφωνο κάμερας ασφαλείας, κατέγραψε τον δυνατό θόρυβο.

Βάζει στόχο αστεροειδή αξίας μεγαλύτερης από την παγκόσμια οικονομία

Το διαστημόπλοιο «Ψυχή» της NASA (Psyche) προορίζεται να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2022, με σκοπό να φτάσει στη ζώνη αστεροειδών το 2026. Προορισμός του είναι ένας πολύ μακρινός αστεροειδής, που έχει το ίδιο όνομα: Η Ψυχή είναι ένας αστεροειδής εξαιρετικά βαθύς σε μέταλλα, στη ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία. Πρόκειται για έναν πραγματικά άγνωστο κόσμο, που είναι ορατός με δυσκολία από τον πλανήτη γη καθώς είναι ένα ουράνιο σώμα με σχήμα πατάτας.

Αναλύοντας φως που ανακλάται στην επιφάνεια του αστεροειδούς, επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ασυνήθιστα πλούσιος σε μέταλλα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι σχηματίστηκε νωρίς στο Ηλιακό Σύστημα, είτε ως πυρήνας είτε ως κομμάτι πλανήτη είτε ως αρχέγονο υλικό που δεν έλιωσε ποτέ. Σκοπός της αποστολής είναι να συμβάλει στο να δοθούν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα για τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments