Διεθνή

NASA: Βάζει στόχο αστεροειδή αξίας μεγαλύτερης από την παγκόσμια οικονομία

NASA: Βάζει στόχο αστεροειδή αξίας μεγαλύτερης από την παγκόσμια οικονομία
NASA: Το διαστημόπλοιο «Ψυχή» θα εξερευνήσει έναν μακρινό και πολύ ιδιαίτερο αστεροειδή.

Το διαστημόπλοιο «Ψυχή» της NASA (Psyche) προορίζεται να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2022, με σκοπό να φτάσει στη ζώνη αστεροειδών το 2026. Προορισμός του είναι ένας πολύ μακρινός αστεροειδής, που έχει το ίδιο όνομα: Η Ψυχή είναι ένας αστεροειδής εξαιρετικά βαθύς σε μέταλλα, στη ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία. Πρόκειται για έναν πραγματικά άγνωστο κόσμο, που είναι ορατός με δυσκολία από τον πλανήτη γη καθώς είναι ένα ουράνιο σώμα με σχήμα πατάτας.

Eίναι ασυνήθιστα πλούσιος σε μέταλλα

NASA

Αναλύοντας φως που ανακλάται στην επιφάνεια του αστεροειδούς, επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ασυνήθιστα πλούσιος σε μέταλλα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι σχηματίστηκε νωρίς στο Ηλιακό Σύστημα, είτε ως πυρήνας είτε ως κομμάτι πλανήτη είτε ως αρχέγονο υλικό που δεν έλιωσε ποτέ. Σκοπός της αποστολής είναι να συμβάλει στο να δοθούν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα για τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος.

Αφού εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι τον Αύγουστο του 2022 το σκάφος θα περάσει από τον Άρη εννιά μήνες μετά, χρησιμοποιώντας τη βαρυτική δύναμη του πλανήτη για έναν ελιγμό «slingshot» ώστε να φτάσει προς τον αστεροειδή. Το συνολικό ταξίδι από τη NASA είναι 2,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments