Διεθνή

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονική πυρκαγιά – 13 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονική πυρκαγιά – 13 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά
Τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονική πυρκαγιά – 13 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε συγκρότημα κατοικιών σε συνοικία της Φιλαδέλφεια, κοντά στο κέντρο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Η φωτιά ξεκίνησε από διαμέρισμα το οποίο διέθετε ανιχνευτές καπνού, ωστόσο γρήγορα επεκτάθηκε σε γειτονικό διαμέρισμα.

Μία μητέρα και το παιδί της κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μέσα από τις φλόγες, και νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε περίπου 50 λεπτά για να καταφέρει να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες και οι ηλικίες των θυμάτων

Η πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι η πυρκαγιά ήταν φονική, αλλά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών.

Ο Δήμαρχος Jim Kenney βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και σχεδόν κατέρρευσε όταν άκουσε τα δυσάρεστα από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ξύπνησαν από τους καπνούς και την έντονη μυρωδιά, αλλά και τις σειρήνες των πυροσβεστικών, τα οποία έσπευσαν άμεσα στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments