Κόσμος

ΕΕ και μεταναστευτικό: Η πρόκληση της κεντρικής Μεσογείου

ΕΕ και μεταναστευτικό: Η πρόκληση της κεντρικής Μεσογείου

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//ΕΕ και μεταναστευτικό: Η πρόκληση της κεντρικής Μεσογείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δημοσιεύματα στον γερμανόφωνο Τύπο για τις μεταναστευτικές ροές προς Κρήτη. Επίσης, η ανησυχία για σεισμούς στο νησί. Και η πρόταση Πιερρακάκη για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.

Η γερμανική oικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται σε ρεπορτάζ της στην πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup και Έλληνα υπουργού Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη,οι άδειες κινητής τηλεφωνίας να δημοπρατούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από κοινού από τα 27 κράτη‑μέλη της ΕΕ σύμφωνα με την dw.com και τη Σοφία Κλεφτάκη

«Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια σημαντικών εσόδων για χώρες όπως η Γερμανία, οι οποίες μέχρι σήμερα εισπράττουν δισεκατομμύρια από εθνικές δημοπρασίες», σημειώνει μεταξύ άλλων η οικονομική εφημερίδα.

Ελλάδα, Αθήνα 2025 | Τελετή ορκωμοσίας μελών της ελληνικής κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

«Σοβαρό ζήτημα το μεταναστευτικό»

Με το μεταναστευτικό και την Κρήτη ασχολείται η αυστριακή εφημερίδα  Κrone σε πρόσφατο δημοσίευμα της, επισημαίνοντας ότι η «πίεση αυξάνεται», αφού από το 2022 παρατηρείται αισθητή αύξηση των αφίξεων μεταναστών κυρίως από τη Λιβύη στη Γαύδο και στα νότια παράλια του «νησιού των διακοπών», της Κρήτης, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Krone, «τα δίκτυα διακινητών χρησιμοποιούν ολοένα μεγαλύτερες διαδρομές μέσω της Μεσογείου, προκειμένου να παρακάμπτουν τους ελέγχους στο ανατολικό Αιγαίο».

Μεταναστευτικό: Αποστολή της DW σε Κρήτη-Γαύδο

Το άρθρο τονίζει την «ενισχυμένη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ζητά η ελληνική κυβέρνηση, τόσο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων όσο και για τη δικαιότερη κατανομή των μεταναστών μεταξύ των κρατών‑μελών», ενώ υπογραμμίζει και την στάση των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες επισημαίνουν ότι «πολλοί από τους ανθρώπους που φτάνουν στην Ελλάδα φεύγουν από πολέμους, φτώχεια ή πολιτική αστάθεια, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι ανθρωπιστικές διαστάσεις του ζητήματος».

«Η κατάσταση στην κεντρική Μεσόγειο παραμένει έτσι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Συχνοί οι σεισμοί στην Κρήτη

Σε επικαιροποιημένο της άρθρο η Augsburger Allgemeine ασχολείται επίσης με την Κρήτη, κάνοντας αναφορά στους σεισμούς τα τελευταία χρόνια, ενώ γράφει χαρακτηριστικά πως «τα επαναλαμβανόμενα σεισμικά φαινόμενα καταδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή γύρω από το νότιο Αιγαίο».

«Όσοι σχεδιάζουν διακοπές στην Κρήτη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα σεισμού, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις το επίκεντρο βρίσκεται μακριά από τις ακτές», προειδοποιεί το άρθρο, ενώ στη συνέχεια δίνει οδηγίες για τη σωστή συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού.

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο