Ελλάδα

Ηράκλειο: Στη δικαιοσύνη γονείς – αρνητές αν δεν επιστρέψουν στο σχολείο 24 μαθητές

Ηράκλειο: Στη δικαιοσύνη γονείς – αρνητές αν δεν επιστρέψουν στο σχολείο 24 μαθητές
Ήδη για την απουσία τους έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας και οι γονείς έχουν περιθώριο έως την επόμενη εβδομάδα

Περιθώριο να επιστρέψουν στο σχολείο την επόμενη εβδομάδα έχουν οι 23 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, αλλά και ένας μαθητή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαφορετικά οι γονείς τους κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για 23 μαθητές από 18 οικογένειες, από τους οποίους 17 είναι Δημοτικού, 6 είναι Νηπιαγωγείου και ένας μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνάντηση των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, κύριοι Μπελιδάκης και Καραγιαννίδης με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πρόσφατη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την ποινική αντιμετώπιση των αρνητών γονέων και τις περιπτώσεις μαθητών που εξακολουθούν, μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων, να απουσιάζουν από τα μαθήματά τους.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, οι γονείς αυτοί, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, όπως άρνηση χρήσης μάσκας και διενέργειας ή δήλωσης διαγνωστικού τεστ, ακόμη και φόβο λόγω παρουσίας ατόμου υψηλού κινδύνου στην οικογένεια, αφήνουν τα παιδιά τους εκτός μαθησιακής διαδικασίας και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα, με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους, οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώσουν τους γονείς ων μαθητών εξακολουθούν να απουσιάζουν για την υποχρεωτικότητα της φοίτησης.

Για όσες περιπτώσεις μαθητών διαπιστωθεί ότι εντός της εβδομάδας συνεχίζουν να απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ανέφερε ο κ. Μπελαδάκης.

Τι προβλέπει η σχετική διάταξη

Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments