Ελλάδα

Κορωναϊός: Νέα μέτρα στο «τραπέζι» της εστίασης – Σκληραίνουν λόγω Όμικρον

Κορωναϊός: Νέα μέτρα στο «τραπέζι» της εστίασης – Σκληραίνουν λόγω Όμικρον
Ίσως και την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Στη μέγγενη της πανδημίας βρίσκεται η χώρα με τα κρούσματα να κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και τη μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχεί, γεγονός που βάζει στο τραπέζι νέα μέτρα.

Σήμερα εξάλλου, μπορεί ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο τα 29.334 κρούσματα εντοπίστηκαν μόλις σε 136.447 τεστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega υπάρχουν οι εισηγήσεις να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Έρχονται νέα μέτρα

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν αναφορικά με την εστίαση είναι

1. Να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα.

2. Να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι εναμβολίαστοι μπορούσαν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης, με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στις ηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό, ωστόσο δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Γιατί σε νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι αυτές που έχουμε την κορύφωση των κρουσμάτων, με δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταγράφεται και όλη η περίοδος των γιορτών.

Για να συγκρατηθεί αυτό το κύμα και να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή του στο τέλος του μήνα θα πρέπει ληφθούν περισσότερα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments