Ελλάδα

Αμβρόσιος: “Αφόρισε” Ηλία Μόσιαλο & Χρήστο Χωμενίδη την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Αμβρόσιος: “Αφόρισε” Ηλία Μόσιαλο & Χρήστο Χωμενίδη την ώρα της Θείας Λειτουργίας
Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Αμβρόσιος, Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο οποίος “αφόρισε” τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Αίγιο. Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, ο Αμβρόσιος, που είναι γνωστός για τις […]

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Αμβρόσιος, Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο οποίος “αφόρισε” τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Αίγιο.

Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, ο Αμβρόσιος, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, αφού τους κατακεραύνωσε για τις αναφορές που έκαναν στην Παναγία τα Χριστούγεννα – ο ένας με σκίτσο και ο άλλος με άρθρο – διάβασε τον… αφορισμό μπροστά από την εικόνα της Παναγίας. Αμβρόσιος: Σφραγίδα του διαβόλου το εμβόλιο - Τέκνα του οι εμβολιασμένοι |  Έθνος

Είχε αφορίσει και Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Χαρδαλιά, Νίκη Κεραμέως πριν λίγους μήνες

Τον Μάιο του 2020 ο Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μάλιστα τότε, είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο λίγες μέρες πριν, όταν η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο.

Η Ιερά Σύνοδος είχε πάρει θέση για το θέμα σημειώνοντας πως ο αφορισμός είναι ανυπόστατος και ανίσχυρος, καθώς αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της.

“Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει δια την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα». Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη” ανέφερε τότε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments