Οικονομία

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα φέτος

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα φέτος
ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια βρίσκεται ο νέος ΕΝΦΙΑ, όπου φέτος το 2022 αναμένεται μειωθεί μεσοσταθμικά από 3% έως 4%.Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών η νέα κλίμακα του ενιαίου φόρου ακινήτων θα έχει περισσότερα κλιμάκια και συντελεστές.

Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια βρίσκεται ο νέος ΕΝΦΙΑ, όπου φέτος το 2022 αναμένεται μειωθεί μεσοσταθμικά από 3% έως 4%. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών η νέα κλίμακα του ενιαίου φόρου ακινήτων θα έχει περισσότερα κλιμάκια και συντελεστές ώστε να αποτραπούν οι επιβαρύνσεις για όσους κατέχουν μικρή και μεσαία περιουσία μετά το άλμα των νέων αντικειμενικών αξιών που έγινε στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ φέτος. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι τα ειδοποιητήρια να έχουν ανέβει στο Taxisnet έως τις αρχές Μαρτίου και αν είναι δυνατό η πρώτη δόση να πληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα.

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις – Πότε αναμένεται στη Βουλή

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις. Βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι το Φεβρουάριο να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή η τελική ρύθμιση.

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο MEGA η προσδοκία είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ το 2022. Και σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε ενσωματώσει τις αντικειμενικές αξίες στον νέο υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας και μεταβάλλουμε τους συντελεστές. Στόχος είναι οι Έλληνες να πληρώσουν ακόμα χαμηλότερο φόρο μέσα στο 2022».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η πληρωμή του φόρου θα γίνει φέτος σε 10 ή 12 μηνιαίες δόσεις. Στην ΑΑΔΕ ήδη γίνονται προσαρμογές στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών.

Όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2022 τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ του 2022 θα είναι μειωμένα κατά 60 εκατ. ευρώ καθώς και θα διαμορφωθούν στα 2,503 δισ. ευρώ από 2,563 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν για το 2021. Τα 60 εκατ. ευρώ είναι πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ η οποία σύμφωνα με τον υπουργό είναι της τάξης του 3%-4% και έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που έγινε το 2019 ανεβάζοντας τη συνολική μείωση στο 25% ενώ παραμένει η κυβερνητική δέσμευση για συνολική ελάφρυνση 30% στον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments