Lifestyle

Ρίκα Διαλυνά: «Οι δημοσιογράφοι έδιωχναν την Αλίκη και τον Δημήτρη για να φωτογραφίσουν εμένα»

Ρίκα Διαλυνά: «Οι δημοσιογράφοι έδιωχναν την Αλίκη και τον Δημήτρη για να φωτογραφίσουν εμένα»
Ρίκα Διαλυνά: «Όταν ήμουν μικρή, οι φίλες της μαμάς μου έλεγαν ότι είμαι άσχημη, μικρή ήμουν ασχημόπαπο, μαυροτσούκαλο και κοντό».

Στην εκπομπή «Τετ α Τετ» και τον Τάσο Τρύφωνος παραχώρησε συνέντευξη η Ρίκα Διαλυνά, η οποία  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την ταινία Διπλοπενιές όπου πρωταγωνιστούσε. Ρίκα Διαλυνά

Ρίκα Διαλυνά: «Όταν πήγα στα καλλιστεία και βγήκα Σταρ Ελλάς ήμουν 1.65»

«Όταν γύρισα την ταινία δεν ήμουν ευχαριστημένη. Στις Κάννες, όταν έγινε η ελληνική βραδιά, βγήκε η Αλίκη και τραγούδησε δεν έγινε τίποτα. Μετά βγήκε ο Παπαμιχαήλ, έβγαλε το σακάκι του, άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο και πάλι δεν έγινε τίποτα. Είχαν φέρει 15.000 πιάτα και είχαν πει πως όταν βγει η σταρ της βραδιάς, δηλαδή η Αλίκη, να τα σπάσουν. Αυτοί ήταν ξένοι, δεν ήξεραν. Όταν βγήκα εγώ, χειροκροτούσαν όλοι, οι δημοσιογράφοι έδιωχναν την Αλίκη και τον Δημήτρη για να με φωτογραφήσουν, γιατί εμένα ήξεραν», είπε αρχικά η Ρίκα Διαλυνά.

Η Ρίκα Διαλυνά  στη συνέχεια κατέληξε λέγοντας: «Όταν ήμουν μικρή, οι φίλες της μαμάς μου έλεγαν ότι είμαι άσχημη. Μικρή ήμουν ασχημόπαπο, μαυροτσούκαλο και κοντό. Όταν πήγα στα καλλιστεία και βγήκα Σταρ Ελλάς ήμουν 1.65. Ο μπαμπάς μου δεν ήρθε στα καλλιστεία, η μαμά μου ήρθε με το ζόρι».

Λίγα λόγια για εκείνη

Τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο Πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλοί της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Σολομός και Σπύρος Μελάς.

Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση. Παρέμεινε αρκετά εκεί γιατί παντρεύτηκε και παράλληλα σπούδασε αγγλικά στο New York University, ενώ έκανε και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot. Ρίκα Διαλυνά

Συνεργάστηκε με το θίασο Λεμού και έπαιξε στο Νυφιάτικο τραγούδι του Περγιάλη, στο Ούτε γάτα ούτε ζημιά του Σακελλάριου και στο Ζητείται μπαμπάς. Στη συνέχεια γνώρισε τον Ηλία Καζάν, που την παρότρυνε να σπουδάσει στη σχολή του Wyn Handman, ενός απ’ τους καλύτερους δασκάλους της Νέας Υόρκης και πολύ επιλεκτικού. Έγινε αποδεκτή από τον αυστηρό δάσκαλο και άρχισε τις σπουδές.

Στο μεταξύ συνέχισε τα μαθήματα ζωγραφικής και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις αλλά και στην 6η ετήσια έκθεση διαγωνισμού της Benedictine Art Awards, όπου ανάμεσα σε 2.000 καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό επιλέχθηκαν μόνο 40 ζωγράφοι για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη γνωστή γκαλερί της Park Avenue. Ανάμεσά τους ήταν και η ίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments