Ελλάδα

Δίκη Μάνδρα: Διακοπή λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε μέλος του δικαστηρίου

Δίκη Μάνδρα: Διακοπή λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε μέλος του δικαστηρίου
Πρώτη επρόκειτο να απολογηθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

Διεκόπη πριν καλά καλά αρχίσει η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου νοσεί με κορωνοϊό.

Η δίκη έχει μεταφερθεί για την επόμενη Παρασκευή.

Πρώτη επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε απολογηθεί τον Ιούλιο του 2017 ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας και είχε αφεθεί τότε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους. Σήμερα, προσερχόμενη στο δικαστήριο, έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με ακόμα 20 πρόσωπα κατηγορείται για λάθη και παραλείψεις στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι στην Μάνδρα.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου

Σε δήλωσή της, η Ρένα Δούρου σημείωσε πως «είναι αυτονόητο ότι όλες και όλοι μας οφείλουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση των θεσμών σε μια διαδικασία που ξεκίνησε με τη μηνυτήρια αναφορά μας τον Νοέμβριο του 2017 στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με την απολογία μου ενώπιον της Δικαιοσύνης θα έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω ενεργά με την πλήρη παράθεση όλων των στοιχείων, προκειμένου να λάμψει αλήθεια για τις διαχρονικές ευθύνες όσων ενέχονται για την τραγωδία στη Μάνδρα.

Είναι σημαντική ημέρα για την ίδια την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο για τα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους, όσο και απέναντι στην ανελέητη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους που με στοχοποίησαν, εργαλειοποιώντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Για τα υπόλοιπα, θα περιμένουμε την δικαστική απόφαση».

Τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν:

  • πλημμύρα από αμέλεια,
  • ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή,
  • σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και
  • παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως

Η υπόθεση λόγω σοβαρότητας είχε οδηγηθεί στην ανάκριση. Η Ρένα Δούρου είχε απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια τον Ιούλιο του 2019 και είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments