Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί η λήψη και νέων μέτρων στήριξης

Χρήστος Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί η λήψη και νέων μέτρων στήριξης
Χρήστος Σταϊκούρας: Συνολικά 43,3 δισεκατομμύρια έχουν φθάσει συνολικά τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. 

Συνολικά 43,3 δισεκατομμύρια έχουν φθάσει συνολικά τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως βρίσκονται και νέα μέτρα στήριξης στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποφασιστούν προς το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

Χρήστος Σταϊκούρας: Η κάθε μετάλλαξη προκαλεί εμπόδια στην ομαλή ανάκαμψη των οικονομιών

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κάθε μετάλλαξη που εμφανίζεται προκαλεί εμπόδια στην ομαλή ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών όμως φαίνεται πως η ελληνική οικονομία αντέχει και η εικόνα της μάλιστα είναι καλή.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τι ανέφερε για τα μέτρα στήριξης

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σημείωσε για τα νέα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες και θα τοποθετηθεί με ευθύνη στα τέλη της εβδομάδας. Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι πάντα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά διότι την τελευταία διετία η χώρα έχει περάσει από πολλές κρίσεις. «Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιοδήποτε μέτρο εφόσον υπάρχει αβεβαιότητα στο υγειονομικό επίπεδο. Με γνώμονα τις εξελίξεις και βάση τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε».

Χρήστος Σταικούρας: Για τον κατώτατο μισθό

Σχετικά με την  αύξηση του κατώτατου μισθού επανέλαβε ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις δηλαδή ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα ώστε να υπάρξει και μία δεύτερη αύξηση του μισθού εντός του έτους.

Χρήστος Σταϊκούρας: Για την ενεργειακή κρίση

Για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι αντικειμενικό και επαναξιολογούν την κατάσταση κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα και ανάλογα η πολιτεία παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στο επίπεδο της ενέργειας μόνο για τον μήνα Ιανουάριο ανέρχονται σε 400 εκατ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments