Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Αποτελεσματική η στοχευμένη ενθάρρυνση εμβολιασμού

Άκης Σκέρτσος: Αποτελεσματική η στοχευμένη ενθάρρυνση εμβολιασμού
Ο κ. Σκέρτσος επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του στο Μέγαρο Μαξίμου

Η καμπάνια υπέρ του εμβολίου επιβάλλεται στο εξής να είναι πιο στοχευμένη, όπως επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναδεικνύοντας συγχρόνως και τις τρεις διακριτές ομάδες που βρίσκονται στο ραντάρ κυβέρνησης, επιδημιολόγων, κ.λπ.: Τους πολίτες άνω των 60 ετών που ζουν σε ημιαστικές περιοχές, τους γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα νέα ζευγάρια που σκέφτονται να αποκτήσουν ή περιμένουν παιδί.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκέρτσος κάνει και τον απολογισμό της ειδικής δράσης εμβολιασμού με το freedom pass για τις ηλικίες 18-25 ετών και το data pass για τις ηλικίες 15-17 ετών. Όπως επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, είναι «πολύ θετικό» το γεγονός ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκινούν εκστρατείες υπέρ του εμβολιασμού ειδικά των νεότερων ηλικιών. Ο εμβολιασμός και εν γένει η δημόσια υγεία δεν θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξαρχής», διαμηνύει και προσθέτει:

«Μάλιστα, σε αυτήν τη φάση του εμβολιασμού, η επικοινωνία υπέρ του εμβολίου δεν πρέπει πλέον να είναι γενική και οριζόντια. Αντιθέτως, επιβάλλεται να είναι πιο στοχευμένη και να απαντά με ειδικά μηνύματα και τεκμηρίωση σε ομάδες του πληθυσμού με χαμηλό μερίδιο εμβολιασμού.

Η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments