Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα των σχολείων στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα των σχολείων στη Βουλή
Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων.

Μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση εξαπολύουν τα βέλη τους στη κυβέρνηση, που με τη σειρά της αναμένει το σύνολο των στοιχείων έχοντας πάντα υπόψη της και την ενεργοποίηση νέων μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ζητήσει να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία ελέγχων από όλα τα σχολεία της χώρας, μέσω του My School.

Από τη βασική τράπεζα των στοιχείων εκτιμούν στη Κουμουνδούρου ότι θα εξαχθούν τα πιο αντικειμενικά συμπεράσματα σημειώνοντας παράλληλα πως «το γεγονός ότι τα τεστ αντιγόνου και τα μοριακά δεν συνταγογραφούνται και κοστίζουν πανάκριβα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενισχύει την άποψη των ειδικών για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας. Ακόμη, πολλά από τα παιδιά που σήμερα είναι αρνητικά, αύριο ή μεθαύριο θα βρεθούν θετικά, διότι ο ιός δεν εντοπίζεται αμέσως. Στο μεταξύ όμως θα έχει μεγαλώσει η διάδοση στα σχολεία, αυτή την κρίσιμη εβδομάδα».

Αντιδράσεις αναμένεται να υπάρξουν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται διατεθειμένος -αν ήδη δεν το έχει πράξει- να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον ιατρικό  έλεγχο των μαθητών στα σχολεία, τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης αλλά και την ευρύτερη διάσταση που λαμβάνει το θέμα.

Σκληρή ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μέσω ανακοίνωσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, κατηγορώντας την ότι «τα ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισαν».

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει», αναφέρει.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη “Ο” να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν».

Όπως τονίζει, αντίθετα, «σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας». «Αυτά στην Ευρώπη, όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments