Ελλάδα

Κακοκαιρία Διομήδης: Aπαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κακοκαιρία Διομήδης: Aπαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Κακοκαιρία Διομήδης: Συρρωρευμένα είναι τα προβλήματα στη χώρα

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου.

Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους, καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

«Είναι συσσωρευμένα τα φαινόμενα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, έχουμε τη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων. Όλο το επιχειρησιακό σύστημα δοκιμάζεται. Ο Διομήδης χτύπησε τη Μαγνησία, πέρασε από τη Λάρισα, είχα πρόβλημα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, αλλά ευτυχώς εκεί άρχισαν οι χιονοπτώσεις, και έτσι μειώθηκε η βροχή. Σταθήκαμε τυχεροί. Στη Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται στο Πήλιο. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα Φάρσαλα», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο MEGA.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

«Στην Εύβοια τα καμένα είναι στο βορειότερο κομμάτι, που δεν έχει πολλές βροχές. Το ανατολικό κομμάτι δέχεται βροχοπτώσεις. Εκεί πρέπει να υπάρχει προσοχή για κατολισθήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στη Φλώρινα η χιονόπτωση συνεχίζεται, με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 30 εκατοστά στο κέντρο της πόλης. Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Η ολισθηρότητα του εδάφους είναι μεγάλη, ενώ η θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά με την κακοκαιρία

Αναφερόμενος στα της κακοκαιρίας, η οποία εχτές έπληξε την Κάλυμνο προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ο κ. Λέκκας είπε ότι «Εχτές πήγα στην Κάλυμνο γιατί η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Ευτυχώς τα φαινόμενα περιορίστηκαν σε τρεις θέσεις. Όλο το οδικό δίκτυο έχει πάθει ζημιές. Οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται στην Κάλυμνο. Υπήρχαν χωριά αποκλεισμένα που με άμεσες ενέργειες του δημάρχου άνοιξε η πρόσβαση σε αυτά».

Σχετικά με το που αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία «Διομήδης» τις επόμενες ώρες, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι «Προβλήματα αναμένονται στη Θεσσαλία, αλλά δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβής τους θέση. Γίνονται δράσεις σε μια ευρύτερη περιοχή, από τη Λάρισα μέχρι τη Λαμία. Ας ελπίσουμε ότι δε θα γίνει κάτι σημαντικό στη Βόρεια Εύβοια. Ήδη από εχτές το απόγευμα είχαμε χιονοπτώσεις και στη Φλώρινα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments