Κόσμος

Σκύλοι οσμίζονται τον κορωνοϊό για Covid free συναυλίες

Σκύλοι οσμίζονται τον κορωνοϊό για Covid free συναυλίες
Εάν οι σκύλοι εντοπίσουν κορωνοϊό πριν την έναρξη της συναυλίας, κάθονται κάτω και έτσι ειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους.

Τα σκυλιά με την οξυμένη και αλάνθαστη όσφρησή τους είναι από τους πιο ικανούς συνεργάτες των αστυνομικών δυνάμεων και σίγουρα οι πιο έμπιστοι. Είναι γνωστό πως  εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν ναρκωτικά και εκρηκτικά χάρη στην όσφρησή τους και πως βοηθούν πολύ στις αστυνομικές έρευνες. Καθοριστική είναι η βοήθειά τους και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και δυστυχημάτων, ενώ συχνά συμβάλουν και στον εντοπισμό διαφόρων ασθενειών. 

Ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε να εξαιρείται και ως προς αυτό η βοήθειά τους είναι προς αξιοποίηση και στους πληττόμενους τομείς του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί μουσικοί ζητούν τη βοήθεια σκύλων που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι, ώστε να μυρίζουν την COVID-19, προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι οι επερχόμενες περιοδείες τους θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys έχουν χρησιμοποιήσει σκύλους με καλή αίσθηση όσφρησης για να μυρίζουν τους μουσικούς και τους τεχνικούς. Εάν οι σκύλοι εντοπίσουν τον ιό κάθονται κάτω και έτσι ειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους.

Σκύλοι μυρίζουν τον κορονοϊό - Newsbeast

Πού εκπαιδεύονται σκύλοι για αυτόν ακριβώς τον σκοπό

Τα σκυλιά που κάνουν «γρήγορα τεστ αντιγόνου για Covid-19» εκπαιδεύονται από την υπηρεσία Bio-Detection K9 που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι που έχει εκπαιδεύσει ήταν «σε ποσοστό 98-99% ακριβείς σε μελέτες επικύρωσης σε κλινικά δείγματα και πραγματικούς ανθρώπους». «Αν καταλαβαίνετε τα ένστικτα της συμπεριφοράς ενός σκύλου, είναι πολύ λογικό» είπε ο πρόεδρος της Bio-Detection K9, Τζέρι Τζόνσον στο Rolling Stone.

«Οι σκύλοι μυρίζουν ο ένας τον άλλον για να διαπιστώσουν αν ο άλλος σκύλος έχει ιό. Τους εκπαιδεύουμε να αναζητούν κάτι που θα τους ενδιέφερε ούτως ή άλλως». Σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό σε συναυλίες

Ενώ οι εκπαιδευόμενοι ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν προηγούμενα στελέχη της Covid-19 μυρίζοντας χέρια και πόδια, είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση να εντοπίζουν καλύτερα την παραλλαγή Omicron στις χρησιμοποιημένες μάσκες προστασίας από το κορωνοϊό.

Μετά τις πολυάριθμες ακυρώσεις και αναβολές συναυλιών και φεστιβάλ, πολλά συγκροτήματα, όπως οι Metallica έχουν ήδη τετράποδους βοηθούς, ενώ οι Tool θα πάρουν μαζί τους  εκπαιδευμένους σκύλους στην περιοδεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments