Διεθνή

Σεισμός στην Ινδονησία 6,7 Ρίχτερ

Σεισμός στην Ινδονησία 6,7 Ρίχτερ
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου οι άνθρωποι έτρεξαν να βγουν από τα κτίρια, σύμφωνα με μαρτυρίες

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νήσου Ιάβα, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία BMGK.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό ανοικτά της επαρχίας Μπάντεν δεν έχει την δυναμικότητα για να προκαλέσει τσουνάμι, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου οι άνθρωποι έτρεξαν να βγουν από τα κτίρια, σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Φοβήθηκα πολύ, ξαφνικά άρχισαν να τρέμουν τα πάντα και η δόνηση ήταν πολύ δυνατή», λεει η 38 χρονη νταντά Άνι στη National Post. 

«Όταν ένιωσα τον σεισμό, άρπαξα κατευθείαν το μωρό του εργοδότη μου και έτρεξα κάτω».

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας και στο Λαμπούνγκ, στη νήσο Σουμάτρα.

Το δαχτυλίδι της φωτιάς

Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες στον φλοιό της γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Τον περασμένο μήνα, ένας σεισμός 7,4 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ινδονησία, προκαλώντας προειδοποίηση για τσουνάμι με ειδοποιήσεις στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments