Ελλάδα

Δημόπουλος: Τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε την πανδημία

Δημόπουλος: Τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε την πανδημία
Δημόπουλος: Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον και για τις τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να τελειώσει η πανδημία.

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι είναι μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται.

Ακόμη, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανέφερε ότι τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και νοσηλεία. Παράλληλα, υπογράμμισε τις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία.

Οι τρεις προϋποθέσεις

Όπως είπε το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Δέλτα και τρίτον να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Δέλτα. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και τόνισε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Όμικρον.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και συνεχιστεί ο εμβολιασμός μπορούμε να κατέβουμε σε πολύ χαμηλή διασπορά του ιού, δηλαδή θα μπορούσαμε να πέσουμε και κάτω από τα 3000 κρούσματα. Ανέφερε ακόμα ότι η πολύ μεγάλη διασπορά με επιμόλυνση του ιού έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό φυσικής ανοσίας στην Όμικρον.

Αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων

Πάντως στη χώρα μας, διαπιστώνεται μια μικρή αποκλιμάκωση στον αριθμό των ατόμων που νοσηλεύονται σε κλινικές covid και σε ΜΕΘ. «Στο δικό μας νοσοκομείο οι μισές κλίνες είναι άδειες τώρα. Θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, γιατί τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε μια σημαντική έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων για να βεβαιωθούμε τι θα ισχύσει σε σχέση με την βαριά νόσηση.

Πάντως ο πλήρως εμβολιασμένος που έχει κάνει και την ενισχυτική δόση φαίνεται να προστατεύεται σε σημαντικό βαθμό» επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος. Είμαστε ήδη σε υψηλά ποσοστά ανοσίας και μέσω των εμβολίων και με την φυσική νόσηση, οπότε αυτό αποτελεί μια σημαντική ασπίδα προστασίας του κοινωνικού συνόλου, σημειώνει ο κ. Δημόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments