Διεθνή

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Αναπόφευκτη, λέει η Βρετανία

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Αναπόφευκτη, λέει η Βρετανία
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία στήνει σκηνικό προβοκάτσιας για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη και επικείμενη», ισχυρίστηκε χθες το βράδυ ένας συντηρητικός βουλευτής της Μεγάλης Βρετανίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανή υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μια ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης για να αποσταθεροποιήσει και να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητα, να αποκλιμακώσει και να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες», έγραψε η υπουργός στο Twitter.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία στήνει σκηνικό προβοκάτσιας για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι το Κρεμλίνο θέτει τις βάσεις για μια επίθεση μέσω μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτηρίζει το Κίεβο ως επιτιθέμενο.

Επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία

Μιλώντας την Παρασκευή, ο Tobias Ellwood, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, είπε: «Φοβάμαι ότι μια εισβολή από τις ρωσικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη και επικείμενη και το έχουμε επιτρέψει να συμβεί.

«Είχαμε την ευκαιρία να τοποθετήσουμε επαρκές στρατιωτικό υλικό και προσωπικό στην Ουκρανία για να κάνουμε τον πρόεδρο Πούτιν να σκεφτεί δύο φορές την εισβολή, αλλά δεν το κάναμε».

Και πρόσθεσε: «Μόνο ο πρόεδρος Πούτιν ξέρει τι πρόκειται να κάνει την επομένη, αλλά η ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται κομβική.

«Έχει διαπραγματευτεί με τον εαυτό του σε μια γωνία και αφού το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές του, φαινομενικά απομένει μόνο μία επιλογή».

Σε tweet το Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία μαζί με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ καταδίκασε τη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, κάλεσε τη Μόσχα να «σταματήσει την επιθετικότητά της».

Είπε: «Η Ρωσία διεξάγει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με σκοπό να αποσταθεροποιήσει και να δικαιολογήσει μια εισβολή στην κυρίαρχη γειτονική της Ουκρανία.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητά της, να αποκλιμακώσει και να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments