Οικονομία

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Άλλαξαν όλα με την πανδημία – Εκτοξεύθηκαν οι πληρωμές με κάρτα

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Άλλαξαν όλα με την πανδημία – Εκτοξεύθηκαν οι πληρωμές με κάρτα
Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Η πανδημία φαίνεται πως άλλαξε τις συνήθειες των καταναλωτών και στην Ελλάδα καθώς εκτοξεύθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με κάρτα

Η πανδημία φαίνεται πως άλλαξε τις συνήθειες των καταναλωτών και στην Ελλάδα καθώς εκτοξεύθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με κάρτα. Μάλιστα, το όριο του ποσού των ανέπαφων πληρωμών με κάρτα αυξήθηκε στα 50 ευρώ από τα τέλη Μαρτίου 2020, όπως διατηρείται μέχρι σήμερα, κάτι που συνέβαλε αποφασιστικά σε επιτάχυνση της χρήσης των πληρωμών με κάρτα στην Ελλάδα.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στην ενδιάμεση έκθεση της, η επιτάχυνση αυτή διαπιστώνεται με βάση την έρευνα για την επίδραση της πανδημίας στη χρήση των μετρητών και τις συνήθειες πληρωμών από την πλευρά των καταναλωτών στη ζώνη του ευρώ που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Βόλος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την Ελλάδα, αν και το ήμισυ περίπου των ερωτηθέντων ανέφερε ότι συνέχισε να χρησιμοποιεί τα μετρητά όπως και πριν την πανδημία, το 33% υποστήριξε ότι τα χρησιμοποιούσε με μικρότερη συχνότητα. Ταυτόχρονα, το 53% ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε συχνότερα ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, ενώ οι σημαντικότεροι λόγοι που αναφέρθηκαν για τη λιγότερο συχνή χρήση των μετρητών ήταν η μεγαλύτερη ευκολία που προσδόθηκε στη χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής, καθώς και ο πιθανός κίνδυνος μόλυνσης μέσω των μετρητών ή της φυσικής εγγύτητας στο ταμείο, η προτροπή από την κυβέρνηση/δημόσιους φορείς για μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών ή και η δυσκολία που παρουσίαζε η ανάληψη μετρητών την περίοδο αυτή.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ξεπερνά σε αριθμό τις 18,6 εκατ. με τις χρεωστικές αριθμός να ξεπερνούν τα 15,7 εκατ. και τις προπληρωμένες καρτών να φθάνουν τα 1,7 εκατ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments