Ελλάδα

Σπέτσες – Κρούσματα: Κλείνουν όλα τα σχολεία στο νησί λόγω covid

Σπέτσες – Κρούσματα: Κλείνουν όλα τα σχολεία στο νησί λόγω covid
Σπέτσες - Κρούσματα: Με απόφαση του δημάρχου του νησιού, Παναγιώτη Λυράκη θα κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω κορωνοϊου.

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και για την ανάγκη προστασίας της υγείας και υγειονομικής ασφάλειας των ανήλικων παιδιών αύριο δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα σχολείο, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο στις Σπέτσες. Τα Κρούσματα έχουν αυξηθεί με πολύ γρήγορους αριθμούς.

Ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης αναγκάστηκε να πράξει με αυτό τον τρόπο να κλείσει όλα τα σχολεία μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές αλλά  και σε εκπαιδευτικούς.

Σπέτσες – Κρούσματα: Τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αύριο τόσο οι μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων θα προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με τη διενέργεια self και rapid τεστ ενώ πρόκειται να απολυμανθούν όλα τα σχολικά κτήρια για να μείνει το νησί ασφαλής.

Σπέτσες - Κρούσματα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου νωρίς το πρωί. Εκτός όμως από την Αθήνα, κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου και στα Γιάννενα στην Περιφέρεια.Απαιτούν μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid tests για όλους τους μαθητές και φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς από και προς τις σχολές και τα σχολεία και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, μεταξύ άλλων, τάσσονται κατά της προοπτικής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ζητούν ρυθμίσεις για τις εξεταστικές, να καταργηθεί η απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά. 

Σπέτσες - Κρούσματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους διεκδικούν:

«Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές. Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments