Διεθνή

Βραζιλιάνος Παιδίατρος: 92 χρονών εξετάζει φτωχά παιδιά δωρεάν προσφέροντας τις υπηρεσίες του απλόχερα

Βραζιλιάνος Παιδίατρος: 92 χρονών εξετάζει φτωχά παιδιά δωρεάν προσφέροντας τις υπηρεσίες του απλόχερα
Βραζιλιάνος Παιδίατρος: Ένας υπέροχος 92χρονος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο έργο του, δίνοντας απλόχερα τις υπηρεσίες του.

Μάθετε περισσότερα για τον Dr. Ivan Fontoura. Τον Βραζιλιάνο παιδίατρο που ασκεί το επάγγελμα τς ιατρικής περισσότερα από 60 χρόνια και που αντί στα 92 του να απολαμβάνει τη σύνταξή του μαζί με τη γυναίκα του και όμορφα ταξίδια, εκείνος επιλέγει δύο φορές κάθε εβδομάδα να επισκέπτεται την παιδιατρική κλινική για να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του σε όσες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν για θεραπεία. Βραζιλιάνος Παιδίατρος

Βραζιλιάνος Παιδίατρος: Συνεργάζεται με μια νοσοκόμα

Ο λόγος για έναν γιατρό που αφού πήρε το πτυχίο του το 1951, ταξίδεψε στην Αμερική και τη Γαλλία για περαιτέρω σπουδές, ενώ επέστρεψε στη Βραζιλία, στην Praia de Leste και το Pontal do Paraná, για να εργαστεί έως παιδίατρος. Το 2005 βγήκε στη σύνταξη, όμως δεν σταμάτησε να εργάζεται δωρεάν χάρη στη μεγαλοψυχία που τον διακρίνει να θέλει να φανεί με όποιον τρόπο μπορεί κάθε φορά χρήσιμος.  Μαζί του εργάζεται και μια νοσοκόμα, η οποία φροντίζει τους πιο αδύναμους επίσης χωρίς αμοιβή.

Πάντα γνώριζε ότι η παιδιατρική θα ήταν ο τρόπος ζωής για εκείνον, οπότε στην ηλικία των 24 ετών, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στην Καλιφόρνια και τη Γαλλία , έγινε επίσημα παιδίατρος. Αλλά δεν έχει ξεχάσει την Praia de Leste, στο Pontal do Paraná , τον τόπο καταγωγής του, όπου επέστρεψε με τη σύζυγό του Έβα , μόλις συνταξιοδοτήθηκε.

Βραζιλιάνος Παιδίατρος: Η ιατρική είναι σκληρή δουλειά, αλλά φέρνει και πολλές χαρές

Όπως ο ίδιος εξομολογείται: «Το σώμα μου είναι γερασμένο, αλλά εφόσον μπορώ θα συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα, γιατί θέλω να πεθάνω στα πόδια μου ως γιατρός». Ο Ιβάν έχει κερδίσει το σεβασμό των ντόπιων που τον χαρακτηρίζουν ως ταπεινό, στοργικό και χαρισματικό πρόσωπο.

Βραζιλιάνος Παιδίατρος

«Ήθελα πάντα να είμαι γιατρός. Η ιατρική είναι σκληρή δουλειά, αλλά φέρνει και πολλές χαρές. Είναι η καλύτερη αμοιβή που μπορώ να λάβω» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Δεν υπήρξε μια μέρα στη ζωή μου ως γιατρός που δεν έμαθα κάτι διαφορετικό. Όταν πρόκειται για την ιατρική, έχουμε να κάνουμε με δραματικές αλλά και χαρούμενες στιγμές. Θα κρατώ πάντα μερικές από αυτές στην καρδιά μου.»

Αναφορικά με το γεγονός ότι εργάζεται χωρίς να πληρώνεται λέει: «Έχω ήδη κερδίσει αρκετά για να ζήσω. Τώρα πρέπει να μείνω σε επαφή με τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μου.» Όσα μπράβο κι αν πούμε για τον άνθρωπο αυτόν θα είναι λίγα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments