Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε επιφυλακή για τον χιονιά οι δήμοι της Αττικής

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε επιφυλακή για τον χιονιά οι δήμοι της Αττικής
Ιδιαίτερα οι δήμοι του βορείου τμήματος του νομού, αλλά και των βορείων προαστίων βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως ο δήμος Διονύσου, ο οποίος πέρσι επλήγη από την επέλαση της «Μήδειας».

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δήμοι της Αττικής, ενόψει της ισχυρής κακοκαιρίας και του παγετού που φέρνει ο αεροχείμμαρος που κυκλώνει την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αρχής γενομένης από σήμερα.

Ιδιαίτερα οι δήμοι του βορείου τμήματος του νομού, αλλά και των βορείων προαστίων βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως ο δήμος Διονύσου, ο οποίος πέρσι επλήγη από την επέλαση της «Μήδειας».

Οι δήμαρχοι συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο με τους επιτελείς τους και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, για την προετοιμασία απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και για την αντιμετώπισή τους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, οι γεννήτριες, καθώς και οι τόνοι από αλάτι, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Καλλιάνος: Χιόνια και στο Σύνταγμα το Σάββατο, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία | LiFO

Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σε δρόμους, που είχαν κλείσει, λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία:

Κλειστοί ήταν ορισμένοι δρόμοι στην Αττική καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» συνεχίζει να εκδηλώνεται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη και στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Νέα Μάκρη. EL - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Σε επιφυλακή και εγρήγορση όλοι οι δήμοι της Αττικής

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ήδη οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τα σημεία εκείνα στην κάθε περιοχή, που θα λειτουργήσουν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους.

Έχουν αναρτήσει τα τηλέφωνα, όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο επικίνδυνο συμβάν.

Πολλοί δήμοι έχουν εντάξει στον σχεδιασμό τους και τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και σπεύδουν να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης τους και τους εθελοντές.

Τέλος, καλούν όλους τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις που έχει κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν σαφώς πιστά τις οδηγίες της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments