Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ προγράμματα: Πέντε ανοιχτές δράσεις προσφέρουν 24.000 θέσεις

ΟΑΕΔ προγράμματα: Πέντε ανοιχτές δράσεις προσφέρουν 24.000 θέσεις
ΟΑΕΔ προγράμματα: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία προσφέρουν 24.000 νέες θέσεις εργασίας σε μακροχρόνια άνεργους. Σκοπός αυτών των προγραμμάτων, είναι να γίνει εφικτός ο στόχος των 86.000 θέσεων εργασίας, στο σύνολο όλων των προγραμμάτων που θα ανακοινώσει και μελλοντικά ο φορέας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία προσφέρουν 24.000 νέες θέσεις εργασίας σε μακροχρόνια άνεργους. Σκοπός αυτών των προγραμμάτων, είναι να γίνει εφικτός ο στόχος των 86.000 θέσεων εργασίας, στο σύνολο όλων των προγραμμάτων που θα ανακοινώσει και μελλοντικά ο φορέας.

Τα πέντε προγράμματα αφορούν τις εξής κατηγορίες:

  • 1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 30 ετών: Πρόκειται για τον Β’ κύκλο του εν λόγω προγράμματος, που δίνει έμφαση στις προσλήψεις γυναικών και εστιάζεται στις Περιφέρειες που βρίσκονται σε μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη). Η επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών κυμαίνεται από 466,5 έως 699,75 ευρώ το μήνα. Στοχεύει στο να καλυφθούν έως 5.000 θέσεις εργασίας.
  • 2) Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες: Το πρόγραμμα έχει ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2021 και εστιάζεται σε εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα. Ωφελούμενοι μπορούν να είναι Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένα άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένα, νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, διεμφυλικά πρόσωπα και θύματα εμπορίας ανθρώπων. Παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης για 12 + 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για θέσεις πλήρους απασχόλησης, με ανώτατο ποσό τα 800 ευρώ το μήνα.
ΟΑΕΔ
  • 3) Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020. Στοχεύει σε κάλυψη έως 3.000 ανέργων και επιδοτεί για τους πρώτους 12 μήνες με ένα ποσό που κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και τότε η επιδότηση κυμαίνεται από 20.000 έως 36.000 ευρώ. Σε ένα ποσοστό 40% οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν πρέπει να καλυφθούν από γυναίκες.
  • 4) Επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας: Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό από τον Σεπτέμβριο του 2020 και στο μέγιστο βαθμό θα προσφέρει 9.200 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέρει επιχορήγηση 80% στις επιχειρήσεις για ανώτατο μισθό έως 830 ευρώ.
  • 5) Μακροχρόνια άνεργοι: Πρόκειται για πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2020. Στοχεύει σε κάλυψη 8.500 θέσεων εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Οι προσλήψεις που θα προκύψουν θα έχουν διάρκεια 12 + 12 μήνες και αφορούν μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55 – 67 ετών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται στον ιστότοπο oaed.gr για όλα τα ανοιχτά ως προς την υποβολή προγράμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments