Αθλητισμός

ΕΠΟ Κύπελλο: Αναβλήθηκε το Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός

ΕΠΟ Κύπελλο: Αναβλήθηκε το Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός
ΕΠΟ Κύπελλο: Αναβάλλεται ο αγώνας μεταξύ Αναγέννησης και Παναθηναϊκού λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίδος.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε μία νέα αλλαγή για την ρεβανς Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα των παιχνιδιών, μόνο που δύο αναμετρήσεις της Τετάρτης (26/1) άλλαξαν τελικά ώρα έναρξης.

Οριστική αναβολή στον αυριανό επαναληπτικό Κυπέλλου μεταξύ της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Παναθηναϊκού αποφάσισε η ΕΠΟ. Η κακοκαιρία Ελπίς που έχει ντύσει στα… λευκά όλη την Ελλάδα κάνει αδύνατη όχι μόνο τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, αλλά ακόμα και τη μετάβαση των πράσινων από την Αθήνα στην Καρδίτσα.

ΚΥΠΕΛΛΟ 2021-2022 / ΠΑΟ – ΑΝ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Θα οριστεί νέα ημερομηνία

Η Εθνική οδός κλείνει και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φύγει από τη… βάση του ώστε να πάει στην πόλη, όπου κι εκεί θα ήταν πολύ αμφίβολο το αν θα μπορούσε να διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Η ΕΠΟ θα ορίσει νέα ημερομηνία για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Λίγα λόγια για το Κύπελλο

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση ποδοσφαίρου ανδρών, μετά το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής (Super League). Διοργανώτρια αρχή του θεσμού είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Από την έναρξή του το 1931 έχει διεξαχθεί 79 φορές, στις οποίες κυπελλούχος αναδείχθηκε τις 78.

Από την περίοδο 2018-19 (με εξαίρεση την περίοδο 2020-21) στο Κύπελλο Ελλάδας συμμετέχουν οι Π.Α.Ε των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας και οι 53 κυπελλούχοι σύλλογοι των τοπικών Ε.Π.Σ. Από την αγωνιστική περίοδο 2013−14 έως την περίοδο 2017-18 μετείχαν μόνο οι σύλλογοι των δύο ανώτερων εθνικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, ενώ μέχρι τη σεζόν 2012−13 λάμβαναν επίσης μέρος αυτοί της Γ΄ Εθνικής (Φούτμπολ Λιγκ 2 κατά το 2010-2013). Παλαιότερα και έως την περίοδο 1970−71, δικαίωμα προαιρετικής συμμετοχής είχαν και οι αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές ο συνολικός αριθμός των ομάδων να φτάνει ή ακόμα και να υπερβαίνει τις 200. Κατά καιρούς υπέστη διαφοροποιήσεις της επίσημης ονομασίας του, όπως π.χ. με την προσθήκη ονομασιών των εκάστοτε χορηγών.

Η πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με 28 τίτλους (εκ των οποίων τα 22 αήττητα), ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με 5 σερί τρόπαια (αήττητα) από την περίοδο 1956-57 έως και την περίοδο 1960-61 . Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ο κάτοχος του τροπαίου για το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments