Ελλάδα

Χιόνια στην Αττική: Το έστρωσε σε Δροσιά και Νέα Ερυθραία

Χιόνια στην Αττική: Το έστρωσε σε Δροσιά και Νέα Ερυθραία
Χιόνια στην Αττική: Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει βάλει στην κατάψυξη όλη τη χώρα, ενώ το χιόνι έχει ήδη κάνει την εμφάνιση τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Την εμφάνιση τους έχουν κάνει τα πρώτα χιόνια στην Αττική. Σε μερικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Αττικής το έχει ήδη στρώσει. Το pagenews.gr δημοσιεύει αποκλειστικές εικόνες από Δροσιά και Νέα Ερυθραία.

Ορισμένοι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ιστορικό χιονιά που θα πλήξει με σφοδρότητα όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ θα το στρώσει τόσο στο Σύνταγμα όσο και περιοχές των νοτίων προαστίων, όπως στη Γλυφάδα. Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει σήμερα θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Εικόνα από Δροσιά

Εικόνες από Νέα Ερυθραία

Εικόνα από Φιλοθέη

Εικόνα από Νέα Κυψέλη

Η πιθανότητα για χιονόστρωση σε περιοχές της Αττικής

  • Γλυφάδα: 60%
  • Πειραιάς: 70%
  • Σύνταγμα: 85%
  • Μαρούσι: 100%
  • Κηφισιά: 100%
  • Διόνυσος: 100%
  • Εθνική οδός – Μαλακάσα: 100%
  • Εθνική οδός – Μαρτίνο: 100%

Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

Τα εντονότερα φαινόμενα που αναμένονται λόγω της παραπάνω αλληλουχίας ατμοσφαιρικών διεργασιών θα επηρεάσουν:

Αρχικά τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Γρήγορα και έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η πρόγνωση ανά ώρα από το Meteo

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντική επιδείνωση του καιρού υπήρξε ήδη από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 23/1 από τα βόρεια-βορειοανατολικά, ενώ από τις 7:00 το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει σε περιοχές της Αττικής.

Αιτία για αυτή την επιδείνωση του καιρού είναι:

  • Μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη και μέση τροπόσφαιρα, η οποία κινούμενη από χθες νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας από την περιοχή της Δυτικής Ρωσίας θα εισέλθει στον Ελλαδικό χώρο από τα βόρεια-βορειοανατολικά.
  • Η κίνηση αυτής της διαταραχής θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου (Γράφημα 1).
  • Ο συνδυασμός της δημιουργίας του βαρομετρικού χαμηλού και της παράλληλη ανάπτυξης έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας, λόγω της μεταφοράς πολύ κρύων αερίων μαζών στη μέση και κατώτερη τροπόσφαιρα πάνω από την περιοχή του Αιγαίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυκνών χιονοπτώσεων και χιονοκαταιγίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments