Διεθνή

«Pancake πάγου»: Οι μυστήριοι σχηματισμοί στη λίμνη Μίσιγκαν που φωτογράφισαν οι ντόπιοι

«Pancake πάγου»: Οι μυστήριοι σχηματισμοί στη λίμνη Μίσιγκαν που φωτογράφισαν οι ντόπιοι
«Pancake πάγου»: Οι μικροί, στρογγυλεμένοι όγκοι πάγου με φόντο το Σικάγο δημιούργησαν ένα υπερθέαμα για όλο τον κόσμο.

Τα ανεξήγητα «pancakes πάγου» που σχηματίστηκαν στην ακτογραμμή της Λίμνης Μίσιγκαν στο Σικάγο, προκάλεσαν την οξυδέρκεια των ντόπιων που έτρεξαν να φωτογραφίσουν το υπερθέαμα.

Αυτήν την εποχή του χρόνου, εξαιτίας των θερμοκρασιών ψύχους στο μεγαλύτερο μέρος των βόρειων ΗΠΑ, παρουσιάζονται  υδάτινα σώματα αλλόκοτοι σχηματισμοί όπως ο συγκεκριμένος που ονομάστηκε έτσι λόγω ότι είναι όμοιο με πανκέικ. Κατά τ’άλλα δεν εμφανίζεται μόνο στην Αρκτική, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στη βόρεια Αμερική σε συνθήκες κάτω το μηδέν.

«Pancake πάγου»: Το φαινόμενο εμφανίζεται  αυστηρά αποκλειστικά σε σώματα νερού όπως λίμνες, ποτάμια, ωκεανοί

Σύμφωνα με τον Sharan Banagiri που, μεταξύ άλλων, φωτογράφισε το φαινόμενο, η θερμοκρασία όταν τραβήχτηκαν ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Το φαινόμενο εμφανίζεται  αυστηρά αποκλειστικά σε σώματα νερού όπως λίμνες, ποτάμια, ωκεανοί. Όταν τα υδάτινα αυτά σώματα παγώσουν επαρκώς, τα κομμάτια πάγου αρχίζουν να «στριμώχνονται» συγκρουόμενα μεταξύ τους σχηματίζοντας ελλειψοειδούς σχήματος δίσκους.

«Pancake πάγου»: Έχουν μικρά βουναλάκια

«Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του “πάγου πανκέικ” είναι οι σηκωμένες άκρες ή τα βουναλάκια στην περίμετρο που προκαλούνται από τη σύγκρουση των ‘πανκέικ’ μεταξύ τους από τα ωκεάνια κύματα» εξηγεί το National Snow and Ice Data Center.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments