Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο
Υπόθεση Novartis: Δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας, σύμφωνα με το σκεπτικό

Στο αρχείο μπήκε ο φάκελος του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis. Πρόκειται για δύο ακόμη αρχειοθετήσεις στην υπόθεση της Novartis, καθώς ήδη έχουν μπει στο αρχείο αυτές για τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «εκ του υπάρχοντος αποδεκτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων. Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Κελέση δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments