Focus

Blinklist: Αpp ανάγνωσης βιβλίου σε 15 λεπτά – Η startup που νίκησε το Harvard

Blinklist: Αpp ανάγνωσης βιβλίου σε 15 λεπτά – Η startup που νίκησε το Harvard
Η Blinkist, μία πολυβραβευμένη startup με έδρα το Βερολίνο είναι ο καλύτερος εργοδότης στη Γερμανία.

Είναι πιο εύκολο να γίνει δεκτός κάποιος στο Χάρβαρντ, παρά να εργαστεί για την Blinklist. Xιλιάδες άνθρωποι έκαναν αίτηση για δουλειά στην εταιρεία to 2018. Ήταν 1.600 οι υποψήφιοι, που έφτασαν στο στάδιο του να περάσουν από συνέντευξης. Τελικά από αυτούς οι 73 προσελήφθησαν.

Η Blinkist, μία πολυβραβευμένη startup που εδρεύει στο Βερολίνο είναι ο καλύτερος εργοδότης στη Γερμανία.

Blinkist: Big ideas in small packages

Βlinkist, μια πολυβραβευμένη startup με έδρα το Βερολίνο  και όνειρο για όσους αναζητούν εργασία

Το ποσοστό αποδοχής του Blinkist διαμορφώνεται έτσι στο 4,6%. Και το ποσοστό αποδοχής του Χάρβαρντ βρίσκεται στο 5,2%. Είναι δηλαδή γνωστό σε όλους, το πόσο δύσκολο είναι να μπει κάποιος στο Χάρβαρντ. Και αποτελεί όχι τυχαία, έκπληξη ότι η πρόσληψη στο Blinklist είναι ακόμα δυσκολότερη. Γιατί και στα δύο μπορείτε να αναμένετε πως θα συναντήσετε τους πιο έξυπνους ανθρώπους, με τις πιο λαμπρές ιδέες.

The Company That's Harder To Get Into Than Harvard

Πιο εύκολα μπαίνεις στο Harvard, παρά δουλεύεις για την Blinklist

Είναι γεγονός πως το Χάρβαρντ σε ένα βιογραφικό σημείωμα,  ανοίγει πολλές πόρτες. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το Blinkist. Μια εταιρεία με ραγδαία άνοδο, που ίδρυσαν τέσσερις  από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου. Η Blinkist αυτή η πολυβραβευμένη startup, με έδρα το Βερολίνο, αποτελεί όνειρο για ανθρώπους της τεχνολογίας, που αναζητούν την καλύτερη εργασία και έχει αναγνωριστεί ως ο καλύτερος εργοδότης στη Γερμανία. 

Οι ιδρυτές Holger Seim, Niklas Jansen, και Tobi Balling. Από τη photo, λείπει ο 4ος της παρέας, Sebastian Klein.

Η Blinklist στο Βερολίνο – Ο Καλύτερος εργοδότης start up στη Γερμανία 

Μερικά από τα πιο σπουδαία μυαλά στην τεχνολογία, το marketing τη συγγραφή και τα δεδομένα, είναι εκείνοι που οικοδομούν και στελεχώνουν το Blinkist. Η startup απασχολεί περίπου 150 άτομα από περισσότερες από 50 χώρες και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος εργοδότης startup στη Γερμανία από το LinkedIn. Αλλά και από τους πιο περιζήτητους στην Ευρώπη. 

Η λίστα 5.000 βιβλίων in a blink of an eye – Με μια ματιά 5.000 βιβλία, πλην της λογοτεχνίας

Η εφαρμογή της, Blinkist, μιας βραβευμένης startup με έδρα το Βερολίνο, ανέπτυξε μία εφαρμογή, που επιτρέπει την ανάγνωση, ή την ακρόαση ενός ολόκληρου βιβλίου της επιλογής μας, σε μόλις 15 λεπτά!

Η εφαρμογή Blinkist συγκεντρώνει τις βασικές πληροφορίες από περισσότερα από 5.000 από τα καλύτερα, μη λογοτεχνικά βιβλία στον κόσμο σε εύκολες αναγνώσεις και ακρόαση διάρκειας μόλις 15 λεπτών.

Η εφαρμογή, αφού εξασφάλισε επιτυχώς χρηματοδότηση 35 εκατομμυρίων δολαρίων, απέκτησε γρήγορα πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες και έγινε πρόσφατα η startup με το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων στη Γερμανία. Έτσι η εταιρεία Blinkist είναι σταθερά μια από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες της Ευρώπης.

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές στον κόσμο

Ο κομψός και απλός σχεδιασμός καθιστά εύκολη την εκμάθηση, διαφόρων θεματικών, μέσα  από μερικά από τα καλύτερα βιβλία του κόσμου και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είτε ακούγοντας είτε διαβάζοντας. “Το Blinkist είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές στον κόσμο.”

Το Apple Blinkist έχει κερδίσει μάλιστα πολλά σημαντικά βραβεία από την Apple, την Google και τα Ηνωμένα Έθνη.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αναγνωρίστηκε για τη συμβολή της στην Παγκόσμια Εκπαίδευση και Μάθηση από τον ΟΗΕ.

«Με το Blinkist μπορείτε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας και να αποκτήσετε νέες προοπτικές, ώστε να είστε καλύτερος επαγγελματίας, καλύτερος συνεργάτης ή καλύτερος… εσείς».

Το Blinkist αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που έχουμε οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι: Θέλουμε να διαβάσουμε, αλλά έχουμε πολύ λίγο χρόνο να διαθέσουμε γι’ αυτό. 

Με το Blinkist είναι δυνατό να εξερευνήσουμε λίστες ανάγνωσης της επιλογής και των αναγκών μας, κυριολεκτικά στριμώχνοντας το διάβασμα ωρών, σε μόλις 15 λεπτά. Έτσι μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, ακόμα και  αξιοποιώντας χρόνο άλλων δραστηριοτήτων, όπως κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με τα ΜΜΜ, ή ενώ μαγειρεύουμε. 

Επιλύοντας αυτό το ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα ανάγνωσης και εξυπηρετώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι υπάλληλοι της Blinkist είναι πραγματικά πολύ υπερήφανοι και παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Χαίρονται που αποτελούν μέρος της ομάδας.

Διαβάστε ένα βιβλίο σε 15 λεπτά

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να διαβάσουν ένα μέσο βιβλίο. Είναι πολύς χρόνος που πολλοί δεν διαθέτουν. Με το Blinkist, είναι πλέον δυνατό να κατανοήσετε τους τίτλους που πρέπει να διαβάσετε σε μόλις 15 λεπτά.

Οι πλέον πολυάσχολοι άνθρωποι, —συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων CEO, των γονέων πλήρους απασχόλησης, αλλά και γνωστών διανοούμενων— , απευθύνονται στο Blinkist για να εντάξουν το διάβασμα στις ταραχώδεις μέρες τους και να διατηρούνται εγκαίρως ενήμεροι,  για τους κορυφαίους τίτλους. 

Κάθε μήνα, τίτλοι από τη λίστα των Best Sellers των New York Times προστίθενται στο Blinkist. Το ίδιο συμβαίνει  και με νέες προτεινόμενες λίστες ανάγνωσης με βάση τις τελευταίες τάσεις και θέματα της στιγμής. Με αυτόν τον τρόπο, το Blinkist διασφαλίζει ότι υπάρχουν πάντα νέα, ισχυρά πράγματα που μπορείτε να μάθετε από μερικούς από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του κόσμου.

listen and learn with Blinkist

Εκατομμύρια “αναγνώστες” μαθαίνουν ακούγοντας

3. Εκατομμύρια “αναγνώστες” μαθαίνουν ακούγοντας. Πώς; Ακούγοντας τις χιλιάδες επεξηγήσεις βιβλίων διάρκειας 15 λεπτών — συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων Best Sellers και πλήθους εκπαιδευτικών βιβλίων. 

Ποτέ όμως λογοτεχνίας. Η Τέχνη βιώνεται δεν εξηγείται και οι ιδρυτές το έχουν σεβαστεί απόλυτα αυτό.

Η ακρόαση με το Blinkist διασφαλίζει ότι η μάθηση δεν πρέπει ποτέ να στερείται προτεραιότητας και πως μπορεί να χωρέσει με πληρότητα εύκολα σε οποιαδήποτε ελεύθερη στιγμή της ημέρας.

Όσο για την ανταπόκριση; Όπως αποδεικνύεται, η ακρόαση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος, με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Blinkist. Περίπου το 70% των 20 εκατομμυρίων χρηστών να επιλέγουν να ακούν αντί να διαβάζουν. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όχι μόνο χάριν ευκολίας, ή χρόνους, αλλά δεδομένου, ότι περίπου το 30% των ανθρώπων διατηρούν τις πληροφορίες καλύτερα όταν τις ακούνε.

Blinkist App Review | MobileAppDaily

Πάνω από 90 χιλιάδες αξιολογήσεις με 5 αστέρια

Όταν το Blinkist δεν κερδίζει βραβεία, κερδίζει την εύνοια εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έχει λάβει πάνω από 90.000 αξιολογήσεις πέντε αστέρων από χρήστες Android και Apple.

Στη πραγματικότητα, σχεδόν το 75% όλων των αξιολογήσεων των χρηστών για το Blinkist ήταν πέντε αστέρια. Αυτό που μερικοί χρήστες απολαμβάνουν περισσότερο στο Blinkist είναι πώς η μαθησιακή εμπειρία μπορεί να ταιριάζει στους φρενήρεις ρυθμούς ζωής όλων μας. 

Blinkist: Big ideas in small packages

Κατανοήστε τα πιο σημαντικά βιβλία του κόσμου

Η βιβλιοθήκη Blinkist περιέχει πάνω από 5.000 κορυφαίους τίτλους σε 27 διαφορετικές κατηγορίες, όπως η αυτοβελτίωση, οι επιχειρήσεις, η ηγεσία, η ψυχολογία, η επιχειρηματικότητα, το σεξ και οι σχέσεις, μεταξύ πολλών άλλων. Οτιδήποτε θέλουν να μάθουν οι χρήστες, το Blinkist το καλύπτει.

Τα διαχρονικά αγαπημένα βρίσκονται δίπλα στα πιο πρόσφατα Best Seller και στους νέους πολυσυζητημένους τίτλους, πράγμα που σημαίνει ότι δίνεται στους αναγνώστες μια πλήρης άποψη σε όλο το εύρος των μη λογοτεχνικών εκδόσεων.

Επιπλέον, υπάρχουν 17 νέοι τίτλοι που προστίθενται στην εφαρμογή κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε ακόμη και ο πιο αδηφάγος αναγνώστης, να μην ξεμένει ποτέ από εξαιρετικό φρέσκο περιεχόμενο προς εξερεύνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments