Πολιτική

Βουλή πρόταση μομφής: Με ένταση η πρώτη ημέρα στη Βουλή – Ποια λύση δόθηκε για το Κίνημα Αλλαγής

Βουλή πρόταση μομφής: Με ένταση η πρώτη ημέρα στη Βουλή – Ποια λύση δόθηκε για το Κίνημα Αλλαγής
Βουλή πρόταση μομφής: Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Το πολιτικό «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και  την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.  Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε πρώτος από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος: Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Κατά την τοποθέτησή του νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέφερε: Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και η διαμόρφωση μιας μεγάλης δημοκρατικής, αριστερής, προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να στηριχθεί το ΕΣΥ, να σωθούν ζωές, να ενισχυθούν ο μισθός και το εισόδημα των εργαζομένων, να ελεγχθεί η ακρίβεια, να ανασυγκροτηθεί το κράτος, μετά τον επιτελικό εφιάλτη του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Μητσοτάκη, να αποκατασταθούν η θεσμική ισορροπία και η διαφάνεια, να ανασάνει επιτέλους η δημοκρατία.

Δημιουργήθηκε ένταση στη Βουλή με το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η αρχική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην παραχωρηθεί αίθουσα στην Κ.Ο. του κόμματος, προκειμένου να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή. Σημειώνεται ότι το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αυτό το αίτημα προκειμένου να μιλήσει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς ως μη εκλεγμένος βουλευτής δεν μπορεί να παραστεί στη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Λύση ισορροπιών δόθηκε τελικά στο  αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, και έτσι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής. Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Θεοδωρικάκος: Πάθατε αφωνία για τις ευθύνες της ιδιωτικής Αττικής Οδού

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για την Αττική οδό. “Γιατί άραγε;” αναρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός.

“Είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες επιζητούν από την κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα την επίλυση των προβλημάτων τους και όχι τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τεράστια ταλαιπωρία και δοκιμασία χιλιάδων πολιτών το διήμερο της πρωτοφανούς χιονόπτωσης και κακοκαιρίας, έκανε πρόταση μομφής. Από ότι βλέπω ως τώρα από τη συζήτηση, δεν το έχει κάνει για να προτείνει κάτι θετικό στους πολίτες” τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments