Live Σχολιασμός

Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ Live: Ξεκίνησε η συζήτηση – Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις

Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ Live: Ξεκίνησε η συζήτηση – Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις
Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ Live: Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα της διαδικασίας της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα της διαδικασίας της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Δείτε ζωντανά ολόκληρη τη συζήτηση

21:50

Δόθηκε λύση ισορροπιών στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής το οποίο προκάλεσε νωρίτερα μεγάλη ένταση στη Βουλή.

Δείτε ΕΔΩ

21:37

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πάθατε αφωνία για τις ευθύνες της ιδιωτικής Αττικής Οδού

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για την Αττική οδό. “Γιατί άραγε;” αναρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ

 

21:27

Η τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής

21:06

Πως σχολίασε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης την άρνηση του προέδρου της Βουλής να παραχωρήσει τη μικρή αίθουσα προκειμένου να συνεδριάσει την Κυριακή το μεσημέρι η Κ.Ο του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση

 

21:00

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλάει αυτή την ώρα επί της πρότασης μομφής.

20:50

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε η Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας κ. Σοφία Σακοράφα από το Μέρα25.

20:39

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr σχετικά με το θέμα που προέκυψε νωρίτερα με τον κ. Ανδρουλάκη, δείτε ΕΔΩ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το πρωί της Κυριακής πριν την έναρξη της Ολομέλειας να δοθεί μια αίθουσα στον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να μιλήσει στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.

20:18

Στο βήμα ανέβηκε ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Ν. Αχαΐας, πρώτος βουλευτής που πήρε το λόγο από την πλευρά του ΚΚΕ.

20:14

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή με το αίτημα συμμετοχής του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Δείτε τι συνέβη ΕΔΩ

20:04

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, είναι ο πρώτος από τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που πήρε το λόγο και ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

19:58

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Κατά την τοποθέτησή του νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέφερε:

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και η διαμόρφωση μιας μεγάλης δημοκρατικής, αριστερής, προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να στηριχθεί το ΕΣΥ, να σωθούν ζωές, να ενισχυθούν ο μισθός και το εισόδημα των εργαζομένων, να ελεγχθεί η ακρίβεια, να ανασυγκροτηθεί το κράτος, μετά τον επιτελικό εφιάλτη του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Μητσοτάκη, να αποκατασταθούν η θεσμική ισορροπία και η διαφάνεια, να ανασάνει επιτέλους η δημοκρατία.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλώ όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, το σύνολο του σώματος, να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

19:51

Στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, Βουλευτής Α Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε κατά την αρχική του τοποθέτηση ότι το επιτελικό κράτος απέτυχε οικτρά κατά τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της πρόσφατης κακοκαιρίας.

19:40

Μόλις πήρε το λόγο ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης.

19:31

Επί της διαδικασίας

Το ενδιαφέρον στη συζήτηση είναι τόσο μεγάλο που εκτός από τους υπουργούς  έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

 

19:25

Πρώτος ομιλητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ιωάννης Μπούγας Βουλευτής Ν. Φωκίδας.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μπούγα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή.

Ολόκληρη η ανάρτηση

19:17

Το λόγο ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την Πέμπτη ζήτησαν μια αίθουσα για συνεδρίαση της Κ.Ο. η οποία και δεν τους παραχωρήθηκε.

19:00

Στο βήμα ανέβηκε από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

18:40

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε πρώτος από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

18:38

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα κορυφωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, που αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους όχι μόνο για το ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας, αλλά εφ’ όλης της ύλης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί περί τις 20:00.

Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

18:32

Πρόβα τζενεράλε πριν τις… εκλογές

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί από την Κυβέρνηση.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

18:24

Ξεκίνησε η διαδικασία της συζήτησης για την πρόταση μομφής στη Βουλή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής η οποία αναμένεται να λήξει το βράδυ της Κυριακής. Το πολιτικό «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και  την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments