Πολιτική

Μαρκόπουλος Πολάκης: Κόντρα στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Μαρκόπουλος Πολάκης: Κόντρα στη Βουλή για την πρόταση μομφής
Μαρκόπουλος Πολάκης: Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κοινοβούλιο, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε πως η πρόταση μομφής ήταν μια λύση ανάγκης για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ως τρίτο κόμμα.

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κοινοβούλιο, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε πως η πρόταση μομφής ήταν μια λύση ανάγκης για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ως τρίτο κόμμα. «Δεν κοιτάζει με την πρότασή του την 1η θέση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά την διαφύλαξη της 2ης και τον Νίκο Ανδρουλάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος Πολάκης: Δημιουργήθηκε ένταση στη Βουλή

Επικράτησε ένταση στην αίθουσα μεταξύ των βουλευτών, ενώ ο Παύλος Πολάκης φώναξε: «είσαι ο Γκέμπελς του Μητσοτάκη», απειλώντας μάλιστα πως θα κατέβει υποψήφιος στη Β’ Πειραιά για να «αναμετρηθούν». Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ τον αποκάλεσε «Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ψηφίστε υπέρ της πρότασης μομφής για να δούμε ποιος θα βγει τρίτο κόμμα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» είπε κατόπιν από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.«Αλλά δεν είναι ότι είστε άχρηστοι και ανίκανοι. Είστε συνειδητοί υπηρέτες της σχολής του Σικάγου. Ενός επιτελικού κράτους που θάφτηκε στο χιόνι, στην πανδημία και τις πυρκαγιές».

Με ένταση και η πρώτη μέρα συζήτησης

Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Το πολιτικό «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και  την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.  Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε πρώτος από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η αρχική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην παραχωρηθεί αίθουσα στην Κ.Ο. του κόμματος, προκειμένου να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή. Σημειώνεται ότι το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αυτό το αίτημα προκειμένου να μιλήσει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς ως μη εκλεγμένος βουλευτής δεν μπορεί να παραστεί στη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Λύση ισορροπιών δόθηκε τελικά στο  αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, και έτσι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments