Focus

Οι αταξίες του Πρίγκιπα Άντριου θολώνουν τη λάμψη του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας

Οι αταξίες του Πρίγκιπα Άντριου θολώνουν τη λάμψη του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας
Ο πρίγκιπας Άντριου έχει απαιτήσει μια δίκη ενόρκων που θα ξεκινήσει αργότερα φέτος. Το 2022 όμως είναι έτος ορόσημο για την Βρετανική ιστορία.

Να υποστούν και να αντιμετωπίσουν τη ζημιά, παρότι αναμένουν ότι θα είναι ανεπανόρθωτη, προετοιμάζονται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Και αυτό ενόψει της επικείμενης δίκης και της γραμμής υπεράσπισης του πρίγκιπα Andrew στην δίκη για την εμπλοκή του στο πολύκροτο σεξουαλικό σκάνδαλο Έπσταϊιν

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει απαιτήσει μια δίκη ενόρκων που θα ξεκινήσει αργότερα φέτος. Το 2022 όμως είναι έτος ορόσημο για την Βρετανική ιστορία.

Κύκλοι του παλατιού λέγεται ότι εκπλήσσονται με την «αλλαγή της διάθεσης» του πάλαι ποτέ Δούκα, (οι τίτλοι του αφαιρέθηκαν πρόσφατα από τη βασίλισσα και μητέρα του). Οι σύμβουλοι προειδοποιούσαν  σταθερά την οικογένειά του, πως  υπήρχαν ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να αντιμετωπίσει μια πολιτική δίκη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Daily Mirror. Ο Πρίγκιπας Άντριου είναι αντιμέτωπος επίσημα με νομικά επιχειρήματα και  δικάζεται για  σειρά από ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης που κατέθεσε η μηνύτρια Virginia Giuffre.

Τριγμοί στον θεσμό από τις αταξίες του Πρίγκιπα Άντριου

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και επιμένει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, στο δικαστήριο. Στο έγγραφο 11 σελίδων, ο δούκας του York  αρνήθηκε επίσης ότι ήταν «στενός φίλος» της Ghislaine Maxwell που καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για στρατολόγηση και προώθηση  έφηβων κοριτσιών, τα οποία κακοποιούνταν σεξουαλικά στα οργιώδη πάρτι του Epstein, που αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου είχε προφυλακιστεί. 

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας τον Ιούνιο, καθώς  είναι μία επέτειος άκρως σημαντική και μάλιστα αναμένεται να συμβεί για πρώτη φορά στη Βρετανική ιστορία.

Η  Βασίλισσα και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια «θα κάνουν ό,τι μπορούν» για να μην αφήσουν τα νομικά προβλήματα του Άντριου να καταστρέψουν τη μεγάλη χρονιά της Αυτού Μεγαλειότητας που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από την ενθρόνισή της. 

Στη δίκη θα γίνουν περίεργες ερωτήσεις

Ο δικηγόρος υπεύθυνος για την ενημέρωση των ΜΜΕ, Μαρκ Στίβενς είπε ότι ο Άντριου θα αντιμετωπίσει επίσης λεπτομερείς ερωτήσεις σεξουαλικής φύσης εάν καταθέσει, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω σύνδεσης video,  κάτι που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για την ευρύτερη βασιλική οικογένεια. Είπε  συγκεκριμλενα: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η βασιλική οικογένεια θα του επιτρέψει να διαχειριστεί αυτή την υπόθεση και να επισκιάσει το Platinum Jubilee.

«Κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει συζήτηση σχετικά με τη συνάφεια και την καταλληλόλητα της βασιλικής οικογένειας και έχουμε ήδη δει ότι κινήθηκαν πολύ γρήγορα για να του αφαιρέσουν τους τίτλους, οπότε και αυτή η συζήτηση αποδυναμώθηκε. Όμως όσο περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα, τόσο και θα μεγεθύνεται το πρόβλημα για την ευρύτερη βασιλική οικογένεια».

Πρίγκιπας Άντριου

Θα τεθούν εξαιρετικά άβολες ερωτήσεις

Σχολιάζοντας περίεργες λεπτομέρειες που μπορεί να προκύψουν από τη δίκη, ο κ. Stephens πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, θα γίνουν ερωτήσεις στη Virginia Giuffre σχετικά με το σώμα του πρίγκιπα, τυχόν σημάδια, την απόδοσή του στο sex, ακόμα και πολύ προσωπικές προτιμήσεις για τις συνευρέσεις, που φέρεται να είχε στο πλαίσιο του σκανδάλου.

Κάθε λεπτομέρεια, θα έχει κόστος για τον πρίγκιπα. Υπέθεσε δε, ότι ο δούκας μπορεί ακόμα να αποσυρθεί από τη δίκη για να αποφύγει μια τέτοια αρνητική δημοσιότητα,  που θα μπορούσε να βλάψει τη θέση της μοναρχίας και μάλιστα μέσα στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο έτος της Βασίλισσας.

«Ο λόγος που πιστεύουμε ότι πρέπει να τακτοποιηθεί το ζήτημα άμεσα, είναι λόγω του χρόνου. Ουσιαστικά αυτή η υπόθεση θα διαρκέσει το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και αν διαρκέσει το υπόλοιπο αυτού του έτους, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  ολόκληρο το το 2022, είναι το Platinum Jubilee της μητέρας του.

Μια πηγή κοντά στη διαδικασία συμφώνησε επίσης ότι η υπόθεση θα μπορούσε καλύτερα να διευθετηθεί εξωδικαστικά. «Το θέμα της εξωδικαστικής διευθέτησης δεν μπορεί ποτέ να είναι εντελώς εκτός συζήτησης», είπαν στους Times. «Αλλά νομίζω ότι οι προθέσεις τους είναι αρκετά σαφείς αν κρίνουμε από την τελευταία κατάθεση. Ότι δηλαδή θέλουν να δουν το θέμα να επιλύεται  στο δικαστήριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments