Οδηγός

Φορολογικές υποχρεώσεις: Παράταση για φορολογούμενους σε πληγείσες περιοχές

Φορολογικές υποχρεώσεις: Παράταση για φορολογούμενους σε πληγείσες περιοχές
Φορολογικές υποχρεώσεις: Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, και κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια, διευρύνεται, έως τις 4 Φεβρουαρίου οι φορολογικές δηλώσεις σε πληγείσες περιοχές. 

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, και κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια, διευρύνεται, έως τις 4 Φεβρουαρίου οι φορολογικές δηλώσεις σε πληγείσες περιοχές. 

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες υποθέσεις αφορά

  • Υποβολής δηλώσεων και ανακεφαλαιωτικών πινάκων ΦΠΑ
  • Υποβολής δηλώσεων και ανακεφαλαιωτικών πινάκων ΦΠΑ
  • Υποβολής κάθε είδους δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης και για τους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν έχουν την έδρα τους στις πληγείσες, από την κακοκαιρία Ελπίδα, περιοχές, αλλά έχουν εξουσιοδοτήσει λογιστές – φοροτεχνικούς, που εδρεύουν στις περιοχές αυτές.

Σε περίπτωση προστίμων και τόκων που έχουν ήδη επιβληθεί ή θα επιβληθούν, αυτά διαγράφονται, με αίτημα του φορολογούμενου στην πλατφόρμα Τα Αιτήματά μου, στην ψηφιακή πύλη myAADE, μέσω ειδικών διαδικασιών, που θα ενεργοποιηθούν εντός της ημέρας στην πλατφόρμα.

Δόθηκε παράταση και για το πρόγραμμα Εξοικονομώ του υπουργείου Ενέργειας

Νέα παράταση δόθηκε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ από την κυβέρνηση μετά τη μεγάλη συμμετοχή από πλευράς των πολιτών έως και 15 Φεβρουαρίου. Την είδηση έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου με ανάρτησή του στο twitter. Ο κ. Οικονόμου έγραψε: «Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ 2021’ δόθηκε νέα παράταση, 15 ημερών, στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15/2/2022. Με σχέδιο δίκαιο & αποδοτικό, επενδύουμε στην εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας» αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments