Διεθνή

Βραζιλία πλημμύρες: Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν το Σαν Πάουλο

Βραζιλία πλημμύρες: Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν το Σαν Πάουλο
Βραζιλία πλημμύρες: Από την Παρασκευή έως την Κυριακή σφοδρή βροχόπτωση έπληξε την πολιτεία του Σαν Πάουλο, προκαλώντας πολλές ζημιές.

Σφοδρή βροχόπτωση υπήρξε στην Βραζιλία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Οι βροχές αυτές έπληξαν το Σάο Πάολο, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις σε ολόκληρη την πολιτεία της Βραζιλίας.

Περισσότερες από 1.546 οικογένειες έχουν επίσης εκτοπιστεί, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολιτική Άμυνα της Πολιτείας, η οποία ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον οκτώ παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών.

Μεγάλες ζημιές

Οι αρχές ανέπτυξαν μια ομάδα εργασίας από πυροσβέστες, στρατιωτική αστυνομία και προσωπικό πολιτικής άμυνας για να υποστηρίξουν τους δημάρχους των πόλεων που έχουν πληγεί, δήλωσε ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο Ζοάο Ντόρια την Κυριακή.

Εικόνες από τον δήμο του Φράνκο ντα Ρόσα έδειξαν τμήματα μεγάλων δρόμων βυθισμένα, ενώ άλλες έδειχναν διασώστες να σκάβουν μέσα στα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες και πολύτιμα αντικείμενα μετά από κατολίσθηση που κατέστρεψε σπίτια.

Επιχορήγηση δήμων που επλήγησαν

Περίπου 15 εκατομμύρια ρεάλ (περίπου 2,8 εκατομμύρια δολάρια) θα διατεθούν στους 10 δήμους που έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου της Doria. «(Τα κονδύλια) ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση χρόνιων αστικών προβλημάτων στους δήμους που προκαλούν ταλαιπωρίες όπως σημεία πλημμύρας και κατολισθήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νότιο τμήμα της Βραζιλίας παρουσιάζει αύξηση της μέσης βροχόπτωσης, καθώς και ακραία βροχοπτώσεις, από τη δεκαετία του 1960, εν μέρει λόγω των αυξήσεων στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και της εξάντλησης της στιβάδας του όζοντος της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για το Κλίμα. Αλλαγή. Η ένταση και η συχνότητα των ακραίων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών αναμένεται να αυξάνονται σε αυτήν την περιοχή όσο περισσότερο θερμαίνεται η Γη. Η βορειοανατολική Βραζιλία μάχεται επίσης με έντονες βροχοπτώσεις από τον Δεκέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments