Οικονομία

Ομόλογα αποδόσεις: Σημείωσαν άνοδο – Τι αντίκτυπο έχει αυτό στην Ελλάδα

Ομόλογα αποδόσεις: Σημείωσαν άνοδο – Τι αντίκτυπο έχει αυτό στην Ελλάδα
Ομόλογα αποδόσεις: Νέα άνοδο σημείωσαν τα ομόλογα με το Γερμανικό να κινείται πλέον σε θετικό έδαφος. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στην Ε.Ε υποχώρησε το 2021 στο 7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.

Νέα άνοδο σημείωσαν τα ομόλογα με το Γερμανικό να κινείται πλέον σε θετικό έδαφος. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στην Ε.Ε υποχώρησε το 2021 στο 7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998. Στην Ελλάδα βέβαια ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 12,7% (από 15,6% το 2020).

Έτσι, παρόλο που η επικεφαλής της ΕΚΤ  Λαγκάρντ μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε υποστηρίξει ότι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του 2022, είναι «αρκετά απίθανο», οι αγορές φαίνεται να πιέζουν περί του αντιθέτου. Εξέλιξη που δεν ευνοεί τις χώρες με υψηλό Δημόσιο Χρέος όπως η Ελλάδα.

Ομόλογα αποδόσεις: Τι έδειξαν οι δείκτες στην Ελλάδα

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 83 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 14 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,90% από 1,86% χθες, έναντι 0,03% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,87% από το 1,86%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1250 δολ. από τα 1,1223 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1260 δολ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments