Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: Κατανοούμε την αμηχανία του κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την κοινωνία

Οικονόμου σε Τσίπρα: Κατανοούμε την αμηχανία του κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την κοινωνία
Οικονόμου σε Τσίπρα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Κατανοούμε την αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου σε Τσίπρα: Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με την απόφαση νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε μόνιμη βάση, 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν ακόμη μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Έτσι κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Κατανοούμε την αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αλλά θα έπρεπε να το έχει πια συνηθίσει, αφού έχουμε στηρίξει και στηρίζουμε πολλαπλώς το εισόδημα των πολιτών. Η απάντησή μας στους μύθους και την καταστροφολογία είναι οι πράξεις που δημιουργούν όφελος για όλους».

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας

Με μήνυμά του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τη νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Για ημίμετρο και ελαφρύνσεις που αφορούν λίγους έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αποδέκτες του συγκεκριμένου μέτρου είναι κυρίως οι μεγαλοϊδιοκτήτες που απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο.

“Προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Απαιτούνται μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση εγγυάται, απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Απαιτείται:

  • Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Γι’ αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό, αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments