Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι

Δολοφονία Άλκη: Οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι
Δολοφονία Άλκη: Η υπόθεση μοιάζει να οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση, καθώς έχει συλληφθεί ένας εκ των δραστών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι.

Συγκλονισμένη παραμένει ολόκληρη η χώρα από τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Χαριλάου. Το μεσημέρι της Τετάρτης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Άλκη Καμπανό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια της Βέροιας. Ακόμη, συνελήφθη ένας εκ των δραστών της δολοφονίας. Μάλιστα σήμερα οδηγήθηκε στην εισαγγελία ο 23χρονος. 

Μιλώντας για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή του 23χρονου στην υπόθεση ενώ σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα 7-8 άτομα που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Ακόμα 7-8 που συμμετείχαν

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει, από όσο έχω πληροφορηθεί. Είναι σκληρός και αντιδρά. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως και η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη των υπολοίπων 7-8 ατόμων που συμμετείχαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα θανατηφόρα τραύματα δεν ήταν μόνο από την αρτηρία, η οποία διαλύθηκε και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία αλλά ήταν και τα χτυπήματά του στο κεφάλι. Μίλησα με τον θείο του ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται και πληροφορήθηκα ότι όλοι κατέβηκαν με μαχαίρια κάτω. Και τα 7-8 άτομα είχαν μαχαίρια. Είχαν ρόπαλα και συνέτριψαν με ρόπαλο το κεφάλι του παιδιού».

Με τι ποινές απειλούνται οι εμπλεκόμενοι

Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον RealFM, «το κατηγορητήριο θα είναι για τον 23χρονο και τα άλλα 7-8 άτομα εφόσον συλληφθούν, ότι αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν και τη ζωή των άλλων δύο παιδιών.

Δηλαδή έχουμε μια τετελεσμένη ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο παιδιών. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά λέμε από τι ποινές κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης όλοι για την ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη και με ποινές από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας όλοι».

Σεσημασμένοι χούλιγκαν οι δράστες

Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών. Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 19χρονος στην Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με αναμμένο πυρσό! Η αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε οπαδικές διαφορές. Η νεοναζιστική «φράξια» οπαδών – χούλιγκαν που δεν ελέγχεται από τη Θύρα 4. Τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4», δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments