Ελλάδα

Δολοφονία 19χρονου: Ενώπιον του Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 23χρονος – Γιατί αρνείται τα πάντα

Δολοφονία 19χρονου: Ενώπιον του Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 23χρονος – Γιατί αρνείται τα πάντα
Δολοφονία 19χρονου: Συγκλονισμένη παραμένει ολόκληρη η χώρα από τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκλονισμένη παραμένει ολόκληρη η χώρα από τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Χαριλάου. Το μεσημέρι της Τετάρτης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Άλκη Καμπανό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια της Βέροιας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, που έφτασαν στα Κοιμητήρια, υποβασταζόμενοι.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ο 23χρονος συλληφθείς όπου πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ σεσημασμένο, με παρελθόν στην οπαδική βία. Η προσαγωγή του έγινε το βράδυ της Τρίτης από τις Αρχές, με έναν φίλο του αδικοχαμένου Άλκη, που επίσης χτυπήθηκε κατά την άνανδρη επίθεση, να τον αναγνωρίζει.

Αρχιχούλιγκαν με βαρύ παρελθόν ο 23χρονος

Ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς χούλιγκαν στο χώρο των οργανωμένων οπαδών είναι ο 23χρονος Αλβανικής καταγωγής. Ο φερόμενος ως δολοφόνος, είναι γνωστός για τη δράση του στην πόλη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα και τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο διαβόητους χούλιγκαν, που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες οπαδικά επεισόδια ανά τη Θεσσαλονίκη. Το 2019 είχε μαχαιρώσει οπαδό αντίπαλης ομάδας, ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη κι εκκρεμεί η δίκη του.

Τα στοιχεία που έχει σε βάρος του η Ελληνική Αστυνομία είναι συντριπτικά, ενώ το πιο ουσιαστικό είναι ότι τον έχει αναγνωρίσει ένας από τους τραυματίες, ο οποίος ήταν μαζί με τον 19χρονο Άλκη, λίγο πριν πέσει νεκρός. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Θεοδωρικάκος: Απαίτηση της κοινωνίας να βρεθούν όλοι

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης στην ενημερωτική εκπομπή του Mega, «Live News», μίλησε για τη σύλληψη ενός από τους πρωταγωνιστές της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Ευαγγελάτου ο Υπουργός αναφέρθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών: «Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός και να την ολοκληρώσει. Υπάρχει σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να έχει εμπλοκή στα γεγονότα και στη δολοφονική επίθεση». «Δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε αστυνομικός ερευνητής, ούτε δικαστής, δεν δικάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύω ότι η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της. Κινείται με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι την έρευνα διενεργεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πως με την υπόθεση ασχολείται προσωπικά ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Γνωρίζεται ότι υπάρχει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας, το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και όλοι περιμένουμε από την Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη», προσέθεσε. Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σε ανθρώπινους τόνους, είχε πει: «Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι πατέρας, έχω δύο παιδιά τα οποία λατρεύουν τη ζωή, λατρεύουν τον αθλητισμό. Πηγαίνουμε πολλές φορές μαζί σε αθλητικούς χώρους, σε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και μου είναι αδιανόητο ότι ένα παλικάρι 19 ετών έχει χαθεί. Ένας φοιτητής, ένα νέο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όσα συλλυπητήρια και να δώσουμε τίποτε δεν πρόκειται συνεφέρει τους γονείς που βιώνουν την απώλεια. Είναι συγκλονιστική αυτή η ιστορία, χάθηκε μια ζωή και αυτό το θέτω πρώτα απ’ όλα από την ανθρώπινη πλευρά».

Κούγιας: Θα ζητήσω ισόβια για τους 8

Μιλώντας στο Star ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι θα ζητηθούν οι ανώτερες των ποινών για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ότι θα ζητηθεί η ποινή των ισοβίων για όσους συμμετείχαν στο στυγερό έγκλημα και που εκτιμά ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 άτομα.

Ο ποινικολόγος ανέφερε αρχικά ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια και πως του ζητήθηκε να αναλάβει την υπόθεση από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη αλλά και της ΠΑΕ ενώ έκανε γνωστό ότι θα υπερασπιστεί και τα άλλα δύο παιδιά που είναι τραυματισμένα, καθώς για αυτά υπάρχει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τους. «Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα, αυτό της ανθρωποκτονίας, με διαφορετικό βαθμό εμπλοκής. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 άτομα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Γιατί αρνείται τα πάντα ο 23χρονος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 23χρονος αρνείται τα πάντα, είναι ιδιαίτερα «σκληρός» και δεν δίνει κανένα στοιχείο στους αστυνομικούς. Παράλληλα φέρεται είπε σύμφωνα με πληροφορίες του ότι «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε».

Εξετάζονται κηλίδες αίματος στο ΙΧ του 23χρονου

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, στο όχημα του 23χρονου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκε και το μαχαίρι με την κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι. Οι Αρχές εξετάζουν το μαχαίρι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πάνω του αποτυπώματα του 23χρονου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας : Άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

  • Κράνη,

  • Βεγγαλικά χειρός,

  • Κροτίδες,

  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),

  • Μεταλλικοί σωλήνες,

  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

Δομοκό

Το σπαρακτικό μήνυμα της καθηγήτριας του Άλκη Καμπανού

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Άλκη που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη η φιλόλογός του στο 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. «Ο Άλκης πάει εκεί που κανείς δεν θέλεις να πάει», γράφει για τον 19χρονο η φιλόλογός του, Νικολέττα Δεληγιάννη.

«Μπορώ και είμαι ό, τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ. Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!», αναφέρει στο συγκινητικό μήνυμά της.

Ολόκληρο το μήνυμα της καθηγήτριας του Άλκη «Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 για τον Άλκη… Όμως δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, για την ακρίβεια καμία μέρα δεν είναι ίδια! Αρκεί ένα τίποτε για να την κάνει διαφορετική, μοναδική, περίεργη, υπέροχη, τραγική. Τέτοια τραγική μέρα ήταν, είναι αυτή -διότι ό, τι γράφεται είναι ακόμη υπό την επήρεια του φοβερού,του τραγικού, του αναπόφευκτου. Έτσι, που λέτε. Ο Άλκης, λοιπόν, «πάει», ναι «πάει» εκεί που δεν θέλει κανείς να πάει, εκεί που όταν είσαι δεκαεννέα ετών δεν πρέπει να πας. Ο Άλκης. Ο ψηλός, ο όμορφος, ο γλυκός, ο φίλος, ο ζωηρός, ο ερωτευμένος «πάει»… Και γιατί «πάει»; Γιατί κάπου μεταξύ γέννας και θανάτου υπάρχει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που είναι ικανός για όλα τα καλά , αλλά και για όλα τα κακά. Ο αλαζόνας, ο δυνατός, ο μωρός, ο κάποιος.

Πού να ξέρω, πού να ξέρεις όλα αυτά τα παιδιά, όλες αυτές οι ψυχές, όλα αυτά τα μυαλά, όλα αυτά τα μάτια, τα ματάκια τι θα κάνουν, πού θα πάνε, ποιον θα βρουν στην ζωή τους, ποιον δρόμο θα περπατήσουν, τι θα θελήσουν , που και με ποιον θα παλέψουν… δεν ξέρω, πώς να ξέρω; Αλλά για τον Άλκη, για τον κάθε Άλκη να σταματήσει η βία , να σταματήσει το κακό , η γροθιά, η μπουνιά, το μαχαίρι , το δηλητήριο, το οξύ … Ποιος θα το σταματήσει ; Εσύ, Εγώ, Εμείς! Ναι, πιστεύω στον άνθρωπο, αλλά όχι σήμερα. Σήμερα στοχάζομαι, πρέπει να στοχαστώ τελικά, ότι όλοι, όσοι ζούμε, είμαστε κυρίως τυχεροί: διότι δεν πήγαμε βόλτα στο λάθος σημείο , τη λάθος στιγμή, διότι δεν εμπιστευθήκαμε το αυτονόητο: ότι μπορώ και είμαι ό,τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ.

Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!

Νικολέττα Δεληγιάννη, μια από τους πολλούς καθηγητές σου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments