Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης Viva Wallet: Σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στις δυνατότητες της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης Viva Wallet: Σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στις δυνατότητες της χώρας
Κυριάκος Μητσοτάκης Viva Wallet: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon επισκέφθηκε τα γραφεία της Viva Wallet μετά την οριστικοποίηση της επένδυσης.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon επισκέφθηκε τα γραφεία της Viva Wallet μετά την οριστικοποίηση της επένδυσης.

«Να σας πω συγχαρητήρια για την πάρα πολύ σημαντική επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός τραπεζικού κολοσσού, όπως είναι η JP Morgan», σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Viva Wallet.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικής ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στη χώρα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επένδυση αυτή αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα ενώ τόνισε πως πλέον η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα η οποία στηρίζεται μόνο στον τουρισμό: «Θεωρώ πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία, αλλά συνολικά και στις δυνατότητες της χώρας αυτήν την επένδυση. Xαίρομαι ιδιαίτερα όταν καινοτόμες ελληνικές εταιρείες μπορούν και διακρίνονται σε επίπεδο αποτιμήσεων. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στις θαυμάσιες παραλίες της, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας, που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας»,σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Viva Wallet.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η νομοθεσία για τα Stock Οptions που είναι δικό μας δημιούργημα εφαρμόζεται στην πράξη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη νομοθεσία για τα Stock Options όπου δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία. «Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η νομοθεσία για τα Stock Οptions που είναι δικό μας δημιούργημα εφαρμόζεται στην πράξη, με αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους.».

Από την πλευρά του ο CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση έχει συνδυαστεί μαζί με μια κίνηση που έγινε ουσιαστικά να ωριμάσει το πρόγραμμα, το Share Option plan, που έχουμε στους υπαλλήλους της εταιρείας και αυτό χάρη σ’ ένα νόμο που έχει γίνει από την κυβέρνηση. Έχει νομίζω πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό».

Το ευρύτερο πλέγμα πολιτικών για την ενίσχυση της εργασίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ευρύτερο πλέγμα πολιτικών υπέρ της εργασίας και της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχει λάβει η κυβέρνηση. «Δεν είναι μόνο τα stock options, καταργήσαμε, το ξέρετε καλά: την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, άρα κάναμε την φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο χαμηλή διότι και αυτό παίζει ένα ρόλο διότι τελικά αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει δεν είναι οι απολαβές προ φόρων είναι τι μένει τελικά μετά από φόρους. Άρα, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης και μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές βοηθάμε εργαζόμενους να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που είναι και ουσιαστικά η βασική άμυνα που έχουμε απέναντι και στις πληθωριστικές πιέσεις», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει γίνει στο ψηφιακό κράτος είναι κάτι το οποίο μας πιστώνεται ως μια μεγάλη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συναλλασσόμαστε ως πολίτες και ως επιχειρήσεις με το κράτος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρείας, πραγματοποίησε συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη και στη συνέχεια συμμετείχε σε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη συμμετείχαν, o CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, ο CIO & Co-Founder της Viva Wallet, CEO Vivabank, Μάκης Αντύπας, ο Senior VP for Strategy & Business Development, Γιάννης Λάριος, ο Senior VP for Corporate Development, Δημήτρης Μακρής, η Legal & Compliance Director της εταιρείας, Βίκυ Γκουτζαμάνη καθώς και ο Σύμβουλος Διοίκησης & Πρόεδρος Vivabank, Βασίλης Τραπεζάνογλου. Από κυβερνητικής πλευράς συμμετείχε ο επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας.

JP Morgan: Μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου

Η JP Morgan Chase έγινε για άλλη μια φορά η πιο συστημικά σημαντική τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία ετήσια κατάταξη από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από τις χώρες της G20, δημοσίευσε τον τελευταίο του πίνακα με τις 30 κορυφαίες συστημικές τράπεζες του κόσμου.

Οι 30 τράπεζες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συστημικές, διασυνδεδεμένες και πολύπλοκες είναι, με την JP Morgan τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι η JPMorgan μοιράστηκε τη θέση με την HSBC και τη Citigroup, αλλά τώρα είναι μόνη. Η BNP Paribas και η Goldman Sachs ανέβηκαν επίσης κατά μία βαθμίδα.

Τι περιλαμβάνει το deal

Η επένδυση της JP Morgan στη Viva Wallet κινείται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που καταβάλλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για την απόκτηση του 48% της Viva Wallet, ανέρχεται σε 1,150 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να προβλέπει ότι η JP Morgan θα έχει διαθέσιμα και περίπου 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη Viva Wallet.

Η συμφωνία προβλέπει και διατήρηση προγράμματος stock options. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Viva είχε προβλέψει ήδη πρόγραμμα stock options για 200 στελέχη, τα οποία θα αποκτήσουν νέα δικαιώματα για απόκτηση μετοχών, κατά την συμμετοχή σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Viva Wallet.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments