Οικονομία

Μητσοτάκης για JP Morgan: Ψήφο εμπιστοσύνης της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Μητσοτάκης για JP Morgan: Ψήφο εμπιστοσύνης της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Μητσοτάκης για JP Morgan: Ως ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Ως ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σημείωσε πως Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, η JPMorgan, αποφάσισε να κάνει μία πάρα πολύ σημαντική και μεγάλη επένδυση στην πατρίδα μας, η οποία σηματοδοτεί και μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης για JP Morgan: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ο πρωθυπουργός ανέφερε: “θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωρήσατε σε μια σημαντική επένδυση σε μια ελληνική εταιρία fintech με πολύ υψηλή αποτίμηση. Πιστεύω πως αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα. Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη σημασία, τη νομοθεσία για τα δικαιώματα προαίρεσης που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση μας, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης”.

JP Morgan: Μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου

Η JP Morgan Chase έγινε για άλλη μια φορά η πιο συστημικά σημαντική τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία ετήσια κατάταξη από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από τις χώρες της G20, δημοσίευσε τον τελευταίο του πίνακα με τις 30 κορυφαίες συστημικές τράπεζες του κόσμου.

Οι 30 τράπεζες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συστημικές, διασυνδεδεμένες και πολύπλοκες είναι, με την JP Morgan τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι η JPMorgan μοιράστηκε τη θέση με την HSBC και τη Citigroup, αλλά τώρα είναι μόνη. Η BNP Paribas και η Goldman Sachs ανέβηκαν επίσης κατά μία βαθμίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments