Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, για την πρόταση μομφής και για τον 19χρονο Άλκη.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση μιλώντας για την μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη, μίλησε και για το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Την θλίψη της κυβέρνησης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ

Για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην ανάπτυξη με την μείωση των φόρων. Το οικονομικό πλεονέκτημα γίνεται οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου θύμισε την πρώτη μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% και η τωρινή είναι 13%. Όπως σημείωσε μια μικρή μειοψηφία θα δει μια μικρή επιβάρυνση. Ελάφρυνση της τάξης του 30% θα έχει η μικρή και η μεσαία τάξη.

Για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους συνδέσμους οπαδών τόνισε ότι ο κ. Αυγενάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες και είναι μια δυναμική προσπάθεια σε εξέλιξη. «Δεν θα ανεχθούμε συμπεριφορές που οδηγούν σε αποτρόπαια εγκλήματα. Πρέπει να δούμε το θέμα της νεανικής παραβατικότητας σε όλες του τις πτυχές», τόνισε.

Δείτε την ενημέρωση

Σχετικά με την ανεργία

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι “Η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε τον Δεκέμβριο σε 12,7%. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια στη χώρα μας οι εργαζόμενοι υπολογίζονται σε 4 εκατομμύρια. Χάρη στην προσέλκυση επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης με αυξημένες αποδοχές.”

Σχετικά με τους εμβολιασμούς

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ότι ” Ξεπεράσαμε τους 19.460.000 εμβολιασμούς. Το 74% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση. Στις 21 Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις Novavax. Για εμβόλια αυτά θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα σε συγκεκριμένα σημεία από τις αρχές Μαρτίου.”

Συνέχισε λέγοντας ότι έρχονται “Νέες εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά. 40.000 νέα ραντεβού για τον Φεβρουάριο.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments