Ειδήσεις

Νιγηρία: Συγκλονιστικό βίντεο με φλεγόμενο τάνκερ

Νιγηρία: Συγκλονιστικό βίντεο με φλεγόμενο τάνκερ
Νιγηρία: Το πετρελαιοφόρο που εξερράγη μπορούσε να μεταφέρει έως και δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Έκρηξη σημειώθηκε στο πλωτό πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου (FPSO) Trinity Spirit, που βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας. Το πλωτό πλοίο που εξερράγη μπορεί να μεταφέρει έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Στο βίντεο καταγράφεται το τεράστιο πλοίο στις φλόγες ενώ βυθίζεται στη θάλασσα. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο πλοίο επέβαιναν 10 άτομα πριν από το συμβάν και δίνουμε προτεραιότητα στις έρευνες σε σχέση με την ασφάλεια και την ασφάλειά τους», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Έρευνα για τα αίτια

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trinity Spirit έγινε έκρηξη το πρωί της Πέμπτης στο κοίτασμα πετρελαίου Ουκποκίτι, κοντά στο δέλτα του Νίγηρα, κοντά στον τερματικό σταθμό Εσκράβος στη Νιγηρία. Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας SEPCOL. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να περιοριστεί το πρόβλημα, με τη βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων και του πετρελαϊκού κολοσσού Chevron, που έχει μια κοντινή εγκατάσταση. Στις προσπάθειες ελέγχου της διαρροής βοηθούν και οι ντόπιοι ψαράδες.

Τι είναι το Trinity Spirit

Το Trinity Spirit είναι πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής, που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παραγωγή και επεξεργασία, όπως και για την αποθήκευση πετρελαίου. Μπορεί να επεξεργαστεί έως και 22.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Κατά τη στιγμή της έκρηξης είχε περίπου 50.000 βαρέλια αποθηκευμένα, αναφέρουν πληροφορίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments