Ελλάδα

Καιρός Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Καιρός Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες
Αρναούτογλου: Αεροχείμαρρος και 10 μποφόρ από την Τρίτη - Φαινόμενο που εκπλήσσει και ειδικούς

Αλλάζει για τα καλά ο καιρός, καθώς θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα με την πρόγνωση από τον  Σάκη Αρναούτογλου,  ο οποίος ήδη από χθες προειδοποίησε για έντονα φαινόμενα με κακοκαιρία εξπρές από την Τρίτη.

Η επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει την Τρίτη θα έχει κύριο χαρακτηριστικό τον αεροχείμαρρο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου με τους ανέμους στη χώρα μας να φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Το φαινόμενο δε, όπως υπονοεί, είναι κάτι που εντυπωσιάζει ακόμα και τους μετεωρολόγους.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες! Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλία έως και τις Κάτω Χώρες! Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρού αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και τη Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments