Ελλάδα

Τραγωδία στον Χελμό: Χωρίς τις αισθήσεις τους, εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες

Τραγωδία στον Χελμό: Χωρίς τις αισθήσεις τους, εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες
Θρίλερ στον Χελμό: Βρέθηκε ο εξοπλισμός τους. Φόβοι πως τους παρέσυρε χιονοστιβάδα.

Δραματικές είναι δυστυχώς οι εξελίξεις, που αφορούν στην αγωνιώδη αναζήτηση των τριών αγνοουμένων ορειβατών στον Χελμό, στα Καλάβρυτα. Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε και ο τρίτος αγνούμενος ορειβάτης.

Δραματικές οι εξελίξεις το απόγευμα της Κυριακής 06/02/2022

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου,  η  Πυροσβεστική, ενημέρωσε με Tweeτ πως οι δύο εκ των τριών ορειβατών που αγνοούνται από χθες στα Καλάβρυτα είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου αγνοούμενου, που δεν άργησε να εντοπιστεί.

Λίγο αργότερα και δυστυχώς στην ίδια κατάσταση, εντοπίστηκε και ο τρίτος ορειβάτης.  Ήταν έμπειροι αναρριχητές και οι τρεις. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί από το βράδυ της προηγούμενης ημέρα, Σάββατο 5  Φεβρουαρίου 2022. Καλάβρυτα: Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών | Typosthes

Βρέθηκε τμήμα του  εξοπλισμού τους – Εντείνονται οι φόβοι πως τους παρέσυρε χιονοστιβάδα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα που φαίνεται πως  ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν στο σημείο, όπου εντοπίζονται και ίχνη χιονοστιβάδας.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή». Έχουν δε, εντοπιστεί ίχνη χιονοστιβάδας, στο σημείο. Καλάβρυτα: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας ορειβάτης

Ελικόπτερο και drones επιχείρησαν επί ώρες, κατά τις αγωνιώδεις έρευνες

Στην περιοχή επί πολλές ώρες επιχείρησαν  22 πυροσβέστες, από κοινού με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments