Ελλάδα

Δολοφονία Καμπανού: Στο δικαστήριο οι γονείς του Άλκη

Δολοφονία Καμπανού: Στο δικαστήριο οι γονείς του Άλκη
Δολοφονία Καμπανού: Οι γονείς του Άλκη βρίσκονται στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Από ότι φαίνεται ένας εκ των συλληφθέντων έχει τραύμα από μαχαίρι στο χέρι του. Ακόμη, ο πατέρας του δολοφονηθέντος μίλησε την Δευτέρα στην Δίκη στο open. 

Σήμερα οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου Άλκη έφτασαν το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Την οικογένεια συνόδευσε ο δικηγόρος τους, Αλέξης Κούγιας, ενώ μαζί τους ήταν και οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της άγριας επίθεσης.

Τι έδειξε ο Κούγιας

Μία φωτογραφία με μαχαίρι καρφωμένο πάνω σε ένα τραπέζι που ανήρτησε στο Instagram ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, μετά τη νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ, στα τέλη Νοεμβρίου, έδειξε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Όπως σημείωσε ο ποινικολόγος «οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μου έδωσαν μία εντολή σήμερα, να φθάσει η υπόθεση αυτή όσο πιο ψηλά μπορεί χωρίς καμία διάθεση εκδικήσεως».

«Ο γονείς του μου είπαν να σας δημοσιοποιήσω μία φωτογραφία: αυτή τη φωτογραφία ανήρτησε ο Γιώργος Σαββίδης μετά τη νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας» τόνισε ο ίδιος.

«Είναι ανατριχιαστικό και πρέπει επιτέλους να τελειώνει» κατέληξε ο ίδιος.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Το σχέδιο

Ο 23χρονος φέρεται να έδωσε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ρόλο των 11 ατόμων στην επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο λόγος που δεν συμμετείχε στην επίθεση είναι ότι ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο στο ΙΧ την ώρα που είχε σταθμεύσει στην οδό Πλαστήρα και αυτό άρχισε να κυλάει με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει για να το ακινητοποιήσει.

Αυτός φέρεται ως ο λόγος που δεν συμμετείχε στην φονική ενέδρα που είχαν στήσει στους οπαδούς του Άρη. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τα εργαστήρια τοποθετούν στο επίκεντρο της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή τρίτου αυτοκίνητου που είχε μπει στο στενό που έγινε το φονικό για να αποκλείσει τους νεαρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments