Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Εκτόνωση του κύματος μέχρι το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Εκτόνωση του κύματος μέχρι το Πάσχα
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής εντατικής Θεράπειας έκανε μία αισιόδοξη πρόβλεψη σχετικά με το Πάσχα και την επιδημιολογική εικόνα.

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον και για το Πάσχα.  Εκτόνωση του πανδημικού κύματος κοντά στο Πάσχα «βλέπει» ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε: «Με ένα εκατ. κρούσματα από την αρχή του έτους, 5 εκατομμύρια τριπλά εμβολιασμένους και ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων με δύο δόσεις που θα κάνουν την τρίτη δόση και όσους νοσήσουν από εδώ και πέρα, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που γύρω στο Πάσχα το κύμα αυτό θα εκτονωθεί σημαντικά καθώς θα έχει ανοσολογική κάλυψη το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Όλα αυτά, εκτός απρόοπτου και εμφάνισης νέας μετάλλαξης». Προειδοποίηση FDA

“Δεν θα ήταν υγειονομικά σωστό να γίνει άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Κάποια μέτρα, διευκρίνισε, δεν θα αρθούν τελείως, όπως η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ κατά την διάρκεια ωρών αιχμής. Επίσης τόνισε ότ δεν θα ήταν υγειονομικά σωστό να γίνει άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους εκτός, είπε, αν το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης φτάσει στο 90-95% οπότε δεν θα απειλούνται από τον ιό.

Για την πλήρη άρση μέτρων σε χώρες του εξωτερικού τόνισε ότι υπάρχει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη και μάλιστα σε ηλικίες στις οποίες είναι απαραίτητη. «Είναι σημαντικότερα τα υψηλα ποσοστά σε ηλικίες άνω των 60, που δίνει το 90% των θανάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στη χώρα μας πέθαναν 4 άνθρωποι κάτων των 60 και οι υπόλοιποι ήταν άνω».

Τέλος ανέφερε πως η Moderna και η Pfizer δοκιμάζουν νέα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία όπως επεσήμανε θα είναι για πολύ μεγαλύτερο διάστημα αποτελεσματικά καθώς θα έχουν προηγηθεί προηγούμενες δόσεις των εμβολίων.

Σχετικά με τα σχολεία και το πρόβλημα με τα παιδιά

«Την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Το πιθανότερο θα είναι να το κάνουμε μία φορά τον χρόνο», αποκάλυψε ο κ. Βασιλακόπουλος. Για το πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία σχετικά με την θέρμανση και ταυτόχρονα τον εξαερισμό των τάξεων, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε μεταξύ αλλων: «Με μαζικό εμβολιασμό των παιδιών και καλύτερη θέρμανση.

Πρέπει να έχουν θέρμανση τα σχολεία. Είναι άλλο πράγμα να ανοίξει η θέρμανση και άλλο να ανανεωθεί ο αέρας. Όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Επιπλέον, η επιστήμη θα προχωρήσει και ήδη οι επιστήμονες, ψάχνουν νέα φίλτρα αέρα που θα μειώνουν τις ασθένειες όχι μόνο του κορωνοϊού, αλλά και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments