Ελλάδα

Σκάνδαλο Novartis: Στις 2 Μαρτίου η απολογία της Τουλουπάκη

Σκάνδαλο Novartis: Στις 2 Μαρτίου η απολογία της Τουλουπάκη
Σκάνδαλο Novartis: Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και πήρε η Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με τον χειρισμό της στην υπόθεση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis. Η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τις 2 Μαρτίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Νovartis.

Η εισαγγελική λειτουργός βρίσκεται μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση, καθώς κρίθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι συνήργησε με τον βασικό εμπλεκόμενο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη «σκευωρία» σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων.

Τι ανέφερε σε δήλωση της

Η ίδια με πρόσφατη δήλωση της υποστηρίζει ότι εδώ και τρία χρόνια, γίνεται συστηματική προσπάθεια να μετατραπεί το τεράστιο διεθνές σκάνδαλο σε «σκευωρία Novartis», κάνοντας λόγο για πιέσεις και επιθέσεις ώστε να μην προχωρήσει η έρευνα. Μάλιστα, χαρακτήρισε την κλήση της προς απολογία «τίτλο τιμής».

Σύμφωνα με τη δήλωση της είναι «τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία».

Αίτημα ακρόασης της κα Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Την ακρόαση της Ελένης Τουλουπάκη, της εισαγγελέως που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis, και που καλείται τώρα σε απολογία ως κατηγορούμενη, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με επιστολή του προς την Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας είναι μέλος του προεδρείου.

Όπως εξηγεί ο Ευρωβουλευτής κρίνεται αναγκαίο καθώς «οι εξελίξεις μαρτυρούν σοβαρή αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Παράλληλα με ξεχωριστή επιστολή του, ενημερώνει σχετικά και την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, Λάουρα Κοντρούτα Κοβέσι. Όπως σημειώνει στην επιστολή του, η Ε. Τουλουπάκη «που διερεύνησε τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων καλείται σε απολογία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, και της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορείται ότι «ενοχοποίησε πολιτικά πρόσωπα» και ότι «πίεσε μάρτυρες της υπόθεσης» προκειμένου να αποσπάσει τις καταθέσεις τους».

Μεταφέρει επίσης στους συναδέλφους του, Ευρωβουλευτές, την αντίδραση της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έκανε λόγο για «για θεσμική εκτροπή και καταγγέλλει ωμές πολιτικές παρεμβάσεις, συκοφαντικές επιθέσεις, και απειλές εναντίον της, προκειμένου να σταματήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και να βρεθεί η ίδια κατηγορούμενη».

Ο Στέλιος Κούλογλου υπενθυμίζει επίσης, ότι «είχαν προηγηθεί:

  • η κατάργηση του θεσμού της Εισαγγελίας Διαφθοράς, οπότε της αφαιρέθηκε η δικογραφία και η δυνατότητα παραπέρα έρευνας για την υπόθεση.
  • απειλές εναντίον της, από πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
  • απειλές σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων και συνεχείς προσπάθειες για την αποκάλυψη των στοιχείων της ταυτότητάς τους.
  • οι πρόσφατες κλήσεις σε απολογία των δημοσιογράφων που ερεύνησαν την υπόθεση, με την κατηγορία της συμμετοχής σε “εγκληματική οργάνωση”, εξέλιξη για την οποία σας έχω πρόσφατα ενημερώσει.
  • η αμφιλεγόμενη, νομικά, αρχειοθέτηση των κατηγοριών που αφορούν υπουργό της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments